Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 16.000 zaraženih

Jedna od zemalja s najmanje provedenih testiranja: Japan ukida izvanredno stanje, u Tokiju karantena do daljnjeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očekuje se da će Japan u četvrtak ukinuti izvanredno stanje za svojih 39 od 47 prefektura, a glavni grad Tokio spreman je zadržati ograničenja sve dok karantena ne bude uvjerljivo pokazala da se virus povlači, izvijestili su lokalni mediji.

Treća po veličini svjetska ekonomija prije mjesec dana je proglasila izvanredno stanje, pozivajući građane da za 80 posto smanje međusobni kontakt kako bi se usporilo širenje infekcije i smanjio pritisak na medicinske usluge. Vlada je najavila da će situaciju preispitati sredinom svibnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dodatna terapija Japan odobrio deksametazon kao drugi lijek u liječenju infekcije koronavirusom Slika nije dostupna nema novih mjera Ovaj grad prijavio čak 224 nova slučaja, najveći dnevni porast od početka zaraze: ''Situacija slična onoj na vrhuncu''

Odluka o izvanrednom stanju omogućila je vlastima da kažu ljudima da ostanu kod kuće i da zatvore škole i tvrtke, ali u Japanu nema kazni za nepoštivanje odluke.

Više od 16.000 zaraženih

Premijer Shinzo Abe nastoji uspostaviti ravnotežu između štete za gospodarstvo od dužeg gašenja te potrebe za suzbijanjem virusa. Vlada je ovaj tjedan priopćila kako će u svoj savjetodavni odbor za borbu protiv epidemije imenovati dodatna četiri ekonomista.

Japan ima 16.100 potvrđenih slučajeva koronavirusa, bez slučajeva s kruzera koji je bio u karanteni u Yokohami, te 696 smrtnih slučajeva.

Japan je izbjegao eksplozivni rast infekcije kakav se dogodio u SAD-u i drugdje, a po broju testiranih je među zemljama s najmanje testiranja, sa svega 188 PCR testiranih na 100.000 osoba, nasuprot 3.159 u Italiji i 3.044 u Njemačkoj.

Najteže pogođeni Tokio do sada je obavio samo 50.000 testova, od čega je oko 5000 bilo pozitivno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene