Na Zagrebačkom velesajmu danas su vladale velike gužve. Zagrepčani su pohrlili na masovno cijepljenje, a veliki redovi protezali su se sve do ulaza na Velesajam.

Galerija


Iz NZJZZ-a Andrija Štampar poručuju kako je razlog tome činjenica što su mnogi na cijepljenje došli ranije nego što su naručeni, a pojavili su se i oni koji uopće nisu imali zakazan termin. 

Vezani članci Koronavirus u Indiji - 2 Svjetsko žarište korone doseglo vrhunac vala? Četvrti dan zaredom manje od 400 tisuća novih slučajeva, broj umrlih i dalje visok Johnson & Johnson cjepivo 02 U SAD-u potvrđeni novi slučajevi zgrušavanja kod onih koji su primili cjepivo Johnson&Johnson: "Mlađe žene bi trebale biti obaviještene"

Gužvama je sigurno pridonijela i informacija kako će se na Velesajmu danas cijepiti isključivo cjepivom Pfizera jer na masovnom cijepljenju AstraZenecom gužvi nije bilo.

Kaotičnu situaciju na Velesajmu komentirala je Cecilija Rotim, glavna medicinska sestra NZZJZ-a Dr. Andrija Štampar.

"Naši građani ne slušaju, dolaze ranije na termine. Gužve su vani na svježem zraku, ali unutra se pridržavamo mjera. Dolazi puno ljudi koji nemaju termin, oni neće dobiti cjepivo", kazala je Rotim.

Gužve na Velesajmu
Gužve na velesajmu Foto: DNEVNIK.hr

Poručila je kako će svi koji imaju termin dobiti cjepivo te pozvala građane da drže distancu te da slušaju COVID redare.

Gužve na Velesajmu
Gužve na Velesajmu Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Na pitanje planira li se uskoro ponovno cijepljenje AstraZenecom, odgovorila je kako bi se to moglo dogoditi krajem ovog i početkom sljedećeg tjedna. 

Učinkovito se cijepiti bilo kojim od ponuđenih cjepiva

O gužvama su se uskoro obratili i iz NZZJZ-a Andrija Štampar te zamolili građane da ne dolaze na Velesajam ako nisu naručeni te da ne dolaze prije ugovorenog termina. 

"Dovoljno je doći 5 minuta prije dogovorenog termina te naglašavaju kako cjepiva ima dovoljno za sve naručene.

Građani koji nisu naručeni za cijepljenje, a dođu na Velesajam, neće biti cijepljeni. Građani se pozivaju preko platforme Cijepise.zravlje.hr ili od liječnika obiteljske medicine i samo će ti građani biti cijepljeni prema rasporedu prijave.

Građani se mole i da održavaju propisani fizički razmak dok čekaju svoj red na cijepljenje. Angažirano je 25 covid-redara i pet pripadnika civilne zaštite po smjeni koji paze na održavanje razmaka, ali još jedom se apelira na odgovornost građana da štite sebe i druge. Stručnjaci naglašavaju kako je učinkovito cijepiti se bilo kojim od ponuđenih cjepiva, a danas je na Velesajmu započelo i cijepljenje Pfizerom", poručuju sa Štampara.

Do sada je na Velesajmu procijepljeno gotovo 19.000, a danas će cjepivo primiti još 4500 osoba. 

Raspored cijepljenja na Zagrebačkom velesajmu:

Utorak, 20.4., od 8,00 do 19,00 sati
Srijeda, 21.4., od 8,00 do 19,00 sati
Četvrtak, 22.4., od 08,00 do 19,00 sati
Petak, 23.4., od 8,00 do 13,00 sati