Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnost prije svega

Nekim granama turizma korona ne odmaže pa se ponegdje bilježe rezervacije bolje nego 2019.

Aktualno Galerija Sve više turista nam dolazi u kampove - 5 Sve više turista nam dolazi u kampove - 5 Foto: DNEVNIK.hr Sve više turista nam dolazi u kampove - 6 Sve više turista nam dolazi u kampove - 6 Foto: DNEVNIK.hr Sve više turista nam dolazi u kampove - 4 Sve više turista nam dolazi u kampove - 4 Foto: DNEVNIK.hr Sve više turista nam dolazi u kampove - 3 Sve više turista nam dolazi u kampove - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Sve više turista nam dolazi u kampove - 2 Galerija 1/6 >>
Brojke i u koroni idu u korist pojedinim granama turizma. Kampovi su lani bili perjanice turizma, a sudeći prema najavama, smiješi im se ista sudbina. Negdje su rezervacije već sada na razini one rekordne 2019. godine.

S uživanjem na dvadeset stupnjeva u prvom redu do mora, par iz Njemačke zamijenio je svoju zemlju na nekoliko tjedana. Sve komplikacije oko ulaska u Hrvatsku i vraćanja kući, kažu, vrijedne su truda i novca. U Njemačkoj je hladno, a zbog korone ne smiju nigdje izlaziti. Kod nas, dodaju, mogu biti vani i uživati u restoranima.

Pročitajte i ovo Turisti u Veneciji Smanjit će gužve? Ovo je prvi grad u svijetu koji turistima naplaćuje ulaz: Pogledajte kolike su kazne za švercere Uoči sezone, rezervacije stižu na kapaljku - 6 Sramežljive rezervacije Još jedna sezona u znaku epidemije: Apartmani spremni za goste, ali vlasnike brinu zatvaranja diljem Europe

A sigurnost prije svega bio je jedini uvjet i ovim gostima. I baš zato su izabrali kamp. Jer je, kažu, sigurno, čisto i moguće je držati distancu. Pa su kampovi lani, u prvoj covid sezoni, bilježili odlične brojke i odradili čak devet milijuna noćenja. A sudeći prema najavama i svakodnevnim rezervacijama, nastavit će i ove sezone istim, ako ne i mnogo boljim putem.

"U odnosu na 2019. booking je nešto manji u ovom periodu, ali uzimajući u obzir ulazak rezervacija prethodnih mjesec dana, na tjednoj razini, to su rezervacije u većem broju nego što je to bilo 2019. godine“, ustvrdio je direktor kampa Massimo Piutti.

Nautičari spremni uploviti u novu sezonu

Za isplovljavanje se spremaju i prvi nautičari. Korona je prisilno lani privezala mnoge charter brodove pa je čak pedeset posto manje njih isplovilo u odnosu na 2019. U ovu se sezonu ulazi se s velikim očekivanjima.

"Brodovi su spremni, marine su spremne, počeli smo sa cijepljenjem turističkih djelatnika duž obale, imamo dvanaest punktova na kojima će naši klijenti moći napraviti brze antigenske testove“, kazao je predsjednik udruženja marina Sean Lisjak.

A hoće li sezona biti bolja ili lošija od lanjske, prije svega, diktirat će neki drugi brojevi, oni pozitivnih na koronu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene