Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NE OČEKUJU SE GUŽVE

Od danas na snazi nova pravila za ulazak u Hrvatsku: Postoji nekoliko uvjeta, ali i rješenje ako ih ne ispunjavate

Aktualno Galerija Marijan Burić za Dnevnik Nove TV - 1 Marijan Burić za Dnevnik Nove TV - 1 Foto: DNEVNIK.hr Marijan Burić za Dnevnik Nove TV - 2 Marijan Burić za Dnevnik Nove TV - 2 Foto: DNEVNIK.hr Marijan Burić za Dnevnik Nove TV - 3 Marijan Burić za Dnevnik Nove TV - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marijan Burić za Dnevnik Nove TV - 4 Galerija 1/4 >>
Od danas su na snazi nova pravila za ulazak putnika u Hrvatsku. Postoji nekoliko uvjeta kako netko može posjetiti zemlju. No, ako niti jedan uvjet nije zadovoljen - i za to postoji rješenje.

Nacionalni stožer civilne zaštite produljio je postojeće i uveo neke nove mjere u zemlji za suzbijanje pandemije koronavirusa. Nova pravila nisu zaobišla niti prelazak granice. S pomoćnikom načelnika PGP Bregana, Marijanom Burićem razgovarala je za Dnevnik Nove TV Viktorija Bednjanec.

Za prelazak granice, odnosno ulazak u Hrvatsku potrebno je imati negativan PCR ili brzi antigenski test, zatim ući mogu i osobe koje su preboljele COVID-19 unutar 180 dana, ali s potvrdom nakon 11. dana od zaraze. Također, doći u Hrvatsku mogu i osobe koje su se cijepile prvom ili drugom dozom protiv koronavirusa, ovisi o cjepivu, 14 dana nakon cijepljenja.

''S obzirom na nove epidemiološke preduvjete mi ne očekujemo značajnije gužve s obzirom da će biti povoljniji uvjeti za prelazak'', rekao je Burić.

Pročitajte i ovo Liječnici (Foto: Dnevnik.hr) SLUČAJ PRIJAVLJEN POLICIJI U Klaićevu stiglo dijete (2,5) sa strašnim ozljedama glave, hitno je operirano i bori se za život. Ravnatelj Centra za socijalnu skrb: "Ništa nije ukazivalo na ovo"

Pročitajte i ovo Bolnica, ilustracija - 2 MOŽE LI GORE? Bolnica u Vinogradskoj nema više nekih lijekova i onkološkim pacijentima javljaju da im je terapija odgođena: "Možete li zamisliti kako se takva osoba osjeća?"

Osobama koje ne zadovoljavaju niti jedan uvjet, a žele posjetiti Hrvatsku ''odredit će se mjera samoizolacije od 10 dana''. Granicu putnici pokušavaju prijeći i s krivotvorenim testovima, ali u slučaju da službenici na granici posumnjaju da je test krivotvoren, to mogu provjeriti s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo ili epidemiološku službu koji tada daju svoje mišljenje je li test valjan ili nije. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene