Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSTANITE DOMA!

Strogo se ograničava zadržavanje na ulicama i trgovima, policija patrolira po Zagrebu, ali i manjim mjestima

S obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa koronavirusa, uvedena je mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugiim javnim mjestima.

Stožer civilne zaštite RH donio je odluku kojom se oraničava istovremeno kretanje i zadržavanje većeg broja osoba u trajanju od 30 dana. 

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

Ova Odluka Stožera odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Društvenim mrežama tako se danas proširila snimka policijskog automobila koji patrolira po Zrinjevcu i upozorava ljude da se vrate kućama

U Zagrebačkoj policiji rekli su nam da će kontrolirati provođenje mjera Stožera

Osim u većim gradovima, policija na koronavirus upozorava i stanovnike manjih mjesta. Na primjer, selom Bedenica, koje se nalazi između Zagreba i Varaždina, je danas prošao policijski auto te pozvao građane da slijede upute koje su im dane.

U Hrvatskoj je 168 osoba zaraženo koronavirusom, od čega je 5 osoba ozdravilo. Tri su osobe na respiratoru. Česta su kršenja mjera samoizolacije, a mnogi se ne pridržavaju uputa stožera. Ministar Božinović najavio je kako će policija još strože nadzirati kršenje mjera. 

Stožer je donio i odluku o privremenoj obustavi javnog prometa u cijeloj zemlji. Više pročitajte ovdje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene