Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Uplaćujemo dobit u proračun"

Kladionice i kasina ne rade, ali loto ipak možete uplatiti. Provjerili smo zašto poslovnice Hrvatske lutrije mogu raditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Hrvatske lutrije objasnili su zašto su njihove poslovnice otvorene iako je Odlukom stožera obustavljen rad kasina, automat-klubova i kladionica.

Od kraja studenog na snazi je mali lockdown koji je osim kafića, restorana, teretana i ostalog, obustavio i rad kasina i popularnih kladionica. Ipak, uočili smo da poslovnice Hrvatske lutrije otvorenih vrata dočekuju igrače pa smo od HL-a zatražili objašnjenje.

Pročitajte i ovo Ilustracija I to je moguće Netko u Bjelovaru nije pogodio niti jedan broj, ali listić mu je ipak donio popriličan iznos Fadil Novalić Sam potvrdio vijesti Bivši premijer BiH ide u zatvor na četiri godine: Zlouporabio je položaj pri nabavi respiratora

Iz Hrvatske lutrije na upit DNEVNIK.hr-a odgovorili su kako su sukladno Odluci Nacionalnog stožera na svim svojim prodajnim mjestima obustavili zaprimanje uplata i isplata dobitaka za igre klađenja te onemogućili igranje automata za igre na sreću. Naglašavaju kako je Stožer obustavu rada kasina, automat-klubova i uplatnih mjesta za klađenje primijenio i na Hrvatsku lutriju, a djelatnosti poput lutrijskih igara nisu obustavljene bez obzira na čijem se prodajnom mjestu vrši prodaja.

Iz Lutrije u odgovoru također naglašavaju kako kao društvo u vlasništvu RH ne mogu koristiti Vladine mjere za pomoć gospodarstvu niti računati na rasterećenje obveza od strane države iako se, kažu, Lutrija financira iz vlastitih prihoda i nije teret državnog proračuna.

"Štoviše, Lutrija svoju dobit uplaćuje u državni proračun, a iz proračuna se dijeli pomoć za očuvanje radnih mjesta privatnim tvrtkama i tvrtkama u stranom vlasništvu, između kojih su i naši izravni konkurenti", poručili su iz Hrvatske lutrije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene