Županijski stožer civilne zaštite objavio je i kako se preporučuje da se sportski susreti odigravaju bez gledatelja te da se do daljnjega odgode sve manifestacije.


U županijsku karantenu za zdrave osobe na splitskom Duilovu smješteno je ukupno 29 osoba, od kojih je 20 hrvatskih i devet talijanskih državljana, koji su u srijedu ujutro trajektom Marko Polo iz talijanske Ancone uplovili u splitsku luku.

Vezani članci Andrej Plenković se obraća naciji Plenković o kaznama: "To nerado radimo, ali je potrebno kako odgovornu većinu građana ne bi ugrožavali neodgovorni pojedinci" Ilustracija Brojke u Srbiji neumoljivo rastu: Potvrđeno više od 7700 novih slučajeva, nikad više preminulih

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije priopćio je u četvrtak da u županiji nema nijedan potvrđen slučaj zaraze koronavirusom, a preporuka je županijskog Stožera civilne zaštite i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo da se do daljnjega odgode manifestacije i slični skupovi.

"Ako se radi o sportskim susretima, preporuka je da se igraju bez gledatelja. Organizatori koji žele organizirati okupljanja dužni su osigurati najviše higijenske standarde koji su navedeni na stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo", poručuju iz Stožera.

Od srijede navečer na Duilovu su i policajci koji će tamo biti 24 sata dnevno kako bi onemogućili pristup neovlaštenim osobama na dijelu koji je određen kao karantena.

"Mi smo tamo kako bismo onemogućili da bilo tko neovlašten ulazi u karantenu. Zna se vrlo dobro tko unutra može ulaziti i kakva su pravila. Policija je tamo kao podrška da neovlaštene osobe ne ulaze u dio koji je karantena. To ćemo raditi dok za to bude postojala potreba. Njima nije oduzeta sloboda niti su pod našim, već pod nadzorom medicinskog osoblja", izjavila je Hini Antonela Lolić iz splitske policije.

U karanteni na Duilovu završili su putnici s broda Marko Polo koji je u srijedu u 6:40 uplovio u splitsku gradsku luku iz Ancone, a na njemu se nalazio 91 putnik.

Putnici su uglavnom dan proveli na brodu, a sinoć je njih 29 vozilom hitne medicinske pomoći i saniteta prebačeno u karantenu, gdje će ostati sljedeća dva tjedna. Ostali putnici upućeni su u samoizolaciju. (Hina)