Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivno i još 2 djelatnika

Od 17 novooboljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji sedam je štićenika Doma za umirovljenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata je 17 novooboljelih od koronavirusa, od kojih je sedam štićenika Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici te dva zdravstvena djelatnika iz Doma, priopćio je u suboti županijski Stožer Civilne zaštite.

Novooboljeli su iz Splita, Solina, Muća, Sinja i Makarske. U splitskom KBCu- je hospitalizirano 54 štićenika Doma, jedna osoba je dosad preminula, a trenutno se u toj bolnici nalazi 53 umirovljenika, navodi se u priopćenju županijskog Stožera CZ.

Nakon provedenog testiranja 51 korisnika Doma na koronavirus, utvrđeno je da je još njih sedam, koji se nalaze na bolničkom liječenju pozitivno te je ukupno 47 korisnika Doma pozitivno na COVID- 19. Testiranje kod još dvoje korisnika koji se nalaze na bolničkom liječenju, je u tijeku. Potvrđeno je da je pozitivno i još dvoje djelatnika Doma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Nema mjesta za brigu'' Meštrović objasnio što je činiti onima koji trebaju doktora, a nisu zaraženi. Poslao i važnu poruku: ''Ne šaljite djecu u trgovinu!''

Pročitajte i ovo Željka Karin, ravnateljica NZJZ Splitsko-dalmatinske županije, i Mario Jurič Najnovije informacije Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ-a: "Pretpostavljamo da je koronavirus u splitski dom ušao preko djelatnika"

"Obavljeno je testiranje i četiri korisnika doma za starije i nemoćne osobe, a koji nisu pacijenti KBC Split, već se nalaze u Domu i njihovi nalazi su negativni na koronavirus. U odnosu na jučerašnje stanje nema značajnijih promjena kod pacijenata pristiglih iz Doma u bolnicu", priopćio je županijski Stožer.

Većina bolesnika, dodaje se imaju blaže i umjerene simptome, dok jedna osoba ima teže simptome bolesti.

"Riječ je o osobama starije životne dobi i s kroničnim bolestima te su kao takvi u ovoj situaciji osjetljiviji i ugroženiji na ovu akutnu infekciju i zbog toga se s njima postupa sa osobitim oprezom u odnosu na osobe bez kroničnih bolesti", ističu iz Stožera. Među novooboljelima su i dva zdravstvena djelatnika Doma za starije osobe, dodaje se u priopćenju.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je ukupno 313 oboljelih osoba.

U samoizolaciji su 103 zdravstvena djelatnika, 78 osoba je hospitalizirano, devet ih se nalazi se na respiratoru i to šest iz Splitsko dalmatinske županije, jedan iz Dubrovačko neretvanske županije i dva iz Šibensko kninske županije.

Pacijent iz Zadarske županije, koji je do sada bio na respiratoru, odvojen je sa respiratora i vraćen u Zadar jer njegovo zdravstveno stanje više ne zahtjeva respiratorski tretman. U karanteni hotela Zagreb trenutno su 22 osobe od čega sedam stranih državljana, naveli su iz županijskog Stožera. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene