Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zašto tek sada?

Splićani pohrlili na cijepljenje, najpopularnije jedno cjepivo: ''Nismo imali dovoljno provjerenih informacija''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 200 posto povećao se interes Splićana za cijepljenje, a proteklog vikenda u županijskome Nastavnom zavodu za javno zdravstvo cijepilo se njih 1800.

Kako je potvrdila ravnateljica županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Željka Karin, veliki interes za cijepljenje nastavio se i danas, kada je u Spaladium areni u samo prva dva sata cijepljeno 410 građana, a među zainteresiranima za cijepljenje posljednjih dana su dvije trećine onih koji cjepivo dobivaju prvi put.

Ona smatra kako je porastao interes za cijepljenjem zbog iznimno loše epidemiološke slike u zemlji, pa se građani tako pokušavaju zaštititi.

Osim u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo i Spaladium areni, građani se u Splitu cijepe i u Ljekarni u City Centru One. U drugim gradovima županije liječnici također organizirano cijepe stanovništvo.

Obilna kiša u gradu pod Marjanom i prohladno vrijeme nisu spriječili mnogobrojne Splićane da od ranog jutra uredno čekaju u redu pred glavnim ulazom u Spaladium arenu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska iz minute u minutu U Hrvatskoj više novozaraženih nego prije tjedan dana: U jednoj županiji svaki drugi test pozitivan

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crna statistika Više od 80 posto preminulih nije bilo cijepljeno, slični postotak i kod hospitaliziranih

Građani koje smo jutros zatekli u redovima za cijepljenje u Spaladium areni uglavnom su zadovoljni organizacijom cijepljenja. Upitani zašto se prije nisu cijepili, mahom su odgovarali da nisu imali dovoljno provjerenih informacija o cijepljenju.

Među građanima je bio i određen broj mladih osoba, većinom studenata, koji kažu da su se na cijepljenje ipak odlučili kako bi mogli "normalno živjeti" jer im COVID putovnice omogućuju da se svuda kreću bez ikakvih problema.

Građani mogu birati cjepivo koje žele, a liječnici kažu da se velika većina odlučuje za Pfizer.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene