Obavijesti Video Pretražite Navigacija
povoljna epidemiološka situacija

Slovenija popušta mjere: Bez restrikcija za ulazak u zemlju za sve cijepljene s barem jednom dozom cjepiva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska vlada odlučila je nakon današnjeg sastanka s epidemiolozima ublažiti mjere zbog povoljne epidemiološke situacije. U Sloveniji je u zadnja 24 sata zaraza koronavirusom potvrđena kod 532 ljudi, uz udio pozitivnih testova od 11,9 posto.

Prema ublaženim mjerama u Sloveniju će bez karantene i testiranja moći ući svi koji su cijepljeni bar s jednom dozom cjepiva, a na cestama prema Mađarskoj više neće biti kontrolnih točaka.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna Loše stanje Susjedi donijeli niz novih restriktivnih mjera: ''Stanje je alarmantno!''

Maske se i dalje moraju nositi u zatvorenim prostorima te na otvorenom, ako nije moguće održavati razmak.

Odlučeno je i da Nastavni zavod za javno zdravstvo dobije stručnog direktora. Pozicija direktora promijenit će naziv u generalnog direktora, a osoba koja obnaša tu dužnost imenovat će stručnog direktora, javljaju Slovenske novice. 

Do sada je u Sloveniji cijepljeno 27,2 posto populacije, od čega je puno cijepljenje (dvije doze) dobilo 14,2 posto stanovništva, kazala je na konferenciji za novinare u Ljubljani Marta Grgič Vitek, epidemiologinja i nacionalna koordinatorica za cijepljenje pri ministarstvu zdravstva.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene