Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UOČI BLAGDANA

Produžena odluka o ograničenju prelaska hrvatske granice, iz Stožera objavili dokad će biti na snazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stroge mjere na granicama, koje su trebale trajati do 15. prosinca, sada se produžuju, objavili su danas iz Nacionalnog stožera.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio odluku kojom se produžuje privremena zabrana odnosno ograničavanje prelaska preko hrvatskih graničnih prijelaza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema preminulih Nacionalni stožer objavio brojke: Pogledajte koliko je danas novozaraženih Slika nije dostupna Potvrdili iz MUP-a Ukidanje mjera: Za ulazak u Hrvatsku više ne treba COVID potvrda

Postojeća odluka trebala je trajati do 15. prosinca, a sada je produžena do 15. siječnja 2021. godine.

Podsjetimo, tom odlukom državljani EU-a u Hrvatsku mogu ući samo s negativnim PCR testom ne starijim od 48 sati ili ići u samoizolaciju do pristizanja negativnog testa, uz iznimku onih koji dolaze iz zemalja na zelenoj listi Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti. Oni trebaju na ulazu u Hrvatsku dokazati da se nisu zadržavali u zemljama kroz koje su prolazili na putu prema Hrvatskoj.

Izuzetak su i pogranični zdravstveni radnici, učenici, studenti i stažisti koji svakodnevno putuju, uz uvjet da ne borave u Hrvatskoj ili izvan Hrvatske dulje od 12 sati. 

Bez testiranja i samoizolacije ulaz u Hrvatsku dopušten je za pomorce, radnike u sektoru prometa i pružateljima usluga prijevoza, diplomatima, osoblje međunarodnih organizacija, osobe koje putuju iz nužnih obiteljskih ili poslovnih razloga, uključujući i novinare, putnike u tranzitu, uz obvezu da Hrvatsku napuste u roku od 12 sati od ulaska, te pacijente koji putuju iz neophodnih zdravstvenih razloga.

Obveza PCR testa ili samoizolacije odnosi se i na sve hrvatske državljane koji su za blagdane planirali doći u Hrvatsku, ali i za sve Hrvate koji se vraćaju iz gotovo svih zemalja svijeta.

Državljanima trećih zemalja dopušten je samo tranzit kroz Hrvatsku, ne računamo li neke doista iznimne slučajeve u kojima mogu boraviti u Hrvatskoj. 

Kakvi su uvjeti za građane Hrvatske koji žele otputovati u neku stranu zemlju, doznajte OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene