Izvršni odbor Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ) odlučio je dodijeliti odličja i medalje "Ladislav Rakovac" liječnicima članovima Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske za osobite zasluge u sprečavanju širenja zaraze koronavirusa.

Galerija


Odličjem i medaljom "Ladislav Rakovac" odlikuju se ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević.

Vezani članci Anka Mrak Taritaš Anka Mrak Taritaš ima koronavirus: "Danas sam dobila pozitivan nalaz, nemam značajnijih simptoma" Konferencija za medije Nacionalnog stožera Cijeli se stožer nudi da se cijepe pred kamerama: Hoće li se srednje škole ipak prebaciti na online nastavu?

"Članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite, uvažene kolegice i kolege zaslužili su visoko priznanje Hrvatskog liječničkog zbora za osobite zasluge u sprečavanju širenja zaraze COVID-19 i očuvanju zdravlja naroda, te postignute posebne rezultate u razvoju zdravstvene zaštite u Hrvatskoj", stoji u priopćenju HLZ-a.

Javna priznanja i odličja Hrvatskog liječničkog zbora društvena su priznanja koja HLZ dodjeljuje zbog osobitog doprinosa za HLZ, kao i za Hrvatsku, posebno u razvoju zdravstva i medicine u organizacijskom, stručnom i znanstvenom pogledu. (Hina)