Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA IDUĆA DVA TJEDNA

Sve na jednome mjestu: Što se sve mijenja od ponedjeljka u novom valu popuštanja mjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite najavljeno je popuštanje nekolicine epidemioloških mjera, od ponedjeljka, 1. ožujka. Građane je najviše razveselila odluka o početku rada terasa ugostiteljskih objekata.

Ravnatelj Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, Davor Božinović, najavio je novo popuštanje mjera koje će biti na snazi od 1. ožujka, a trajat će zasad do 15. ožujka.

U skladu s time, bit će dopušten rad terasama ugostiteljskih objekata, točnije otvorenim dijelovima objekta, uz poštivanje razmaka od minimalno tri metra između stolova. Također, nije dopušteno puštanje glazbe te se regulira radno vrijeme, od 6 do 22 sata. Ako gost želi koristiti toalet koji je u zatvorenom prostoru, tada je nužno nositi masku.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nove mjere od 1. ožujka Plenković o aferi Tri majmuna: "Nećemo to zaboraviti. Ja nakon korone nisam oslabio, nema toga što mi ne možemo izdržati"

Pročitajte i ovo Klinička bolnica Dubrava - 1 Korona-kriza je i prilika Stručnjaci o zdravstvenom sustavu: "Sustav je relativno dobro prebrodio COVID krizu, ali potrebne su jasne reforme"

Od ponedjeljka, popuštanje mjera, obuhvaća i sportsku sekciju. Naime, dopustit će se održavanje treninga u zatvorenim prostorima uz ograničen broj ljudi koji se kontrolira tako da jedna osoba mora imati osigurano 20 m2 prostora oko sebe. Zabranjen je i fizički kontakt među sportašima.

Dvorane se moraju redovito provjetravati i čistiti, prilikom dolaska i odlaska mora se nositi zaštitna maska te se ne preporučuje korištenje svlačionica i tuševa.

Nastavlja se privremena zabrana i ograničavanje prelaske preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske. Ista pravila, kao i do sada, vrijede za prodavaonice i trgovačke centre, kao i javni prijevoz.

Novost jest i ukidanje nužnih epidemioloških mjera za područje Ličko-senjske županije, ukida se i odluka o nužnoj mjeri zabrane uplovljavanja putničkim brodovima na međunarodnim kružnim putovanjima u morske luke i luke unutarnje plovidbe.

Pročitajte i ovo Teo Zdilar Plakat brzo uklonio Imoćanin koji je na restoran zalijepio zabranu ulaska SDP-u: "U Rijeci je sve puno Jugoslavena. Ja sam ovo napravio u Imotskom, gdje smo svi čisti Hrvati"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prikupljen 51 milijun kuna Počela isplata jednokratne pomoći nakon potresa: "Kad se donacije podijele na kućanstva, iznos nije onoliki koliki smo priželjkivali"

Više informacija o epidemiološkim mjerama koje su se promijenile, ali i o onima koje ostaju na snazi možete provjeriti ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene