Racija u zagrebačkom restoranu
Racija u zagrebačkom restoranu Foto: Zagrebačka policija

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je video racije u restoranu na Trešnjevci u kojem su zatečene 34 osobe.


U restoranu su zatečene, legitimirane i provjerene ukupno 34 osobe. Za osam ih je utvrđeno da nisu nosile zaštitne maske, zbog čega su im policijski službenici izdali četiri Obavijesti o počinjenom prekršaju te su naplaćene četiri novčane kazne zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Vezani članci Koncert, ilustracija Ajmo, ruke gore: Sljedeći tjedan probni domjenak i velika svadba. O idućim danima ovisi hoćemo li uskoro na prave koncerte COVID redar provjerava pridržavaju li se građani epidemioloških mjera Sinoć nije bilo pjevanja: Policija u centru Zagrebu kontrolirala krše li se mjere u kafićima. U studentskoj udruzi pronašli 64 osobe, jedna je bila pozitivna

Zbog obavljanja ugostiteljske djelatnosti suprotno odlukama Stožera civilne zaštite RH izdano je usmeno rješenje o zabrani rada.

Dio prostora objekta gdje se posluživalo jelo i piće zapečaćen je na minimalno 30 dana te će biti pokrenut prekršajni postupak protiv pravne i odgovorene osobe.

Nakon provedene racije, u sklopu kriminalističkog istraživanja, 32-godišnji direktor kao odgovorna osoba  priveden je na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku.

Podsjetimo, policija je nedavno objavila i snimku racije u ilegalnom zagrebačkom klubu.