Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 2000 slučajeva

Nova žarišta i povratnici s godišnjeg: Broj novozaraženih najveći im je u posljednja četiri mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj novozaraženih koronavirusom u Njemačkoj je u subotu ponovno porastao i najviši je od kraja travnja.

U posljednja 24 sata zdravstvene vlasti su širom Njemačke zabilježile 2034 nova slučaja, čime je ukupan broj novozaraženih porastao na 232.082, priopćio je Institut Robert Koch.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skoro staro normalno Za njih ova ograničenja više ne vrijede: Uveli su povlastice za cijepljene i one koji su preboljeli COVID, ali neke mjere ipak ostaju na snazi Slika nije dostupna Pala odluka Građani mlađi od 60 godina koji su primili AstraZenecu ponovljenu dozu dobit će od drugog proizvođača

Posljednji je put broj novozaraženih u zemlji bio viši 25. travnja, kada je evidentirano 2055 novih slučajeva infekcije.

U cijeloj je državi uočen veći broj manjih žarišta koje se povezuju s većim obiteljskim proslavama, objavio je Institut Robert Koch, a ima i novih slučaja zaraze virusom među njemačkim turistima koji se vraćaju iz inozemstva, osobito među mladim ljudima.

U Njemačkoj je epidemija dosegnula vrhunac početkom travnja, kada je dnevno znalo biti i više od 6000 slučajeva novozaraženih.

Broj se postupno smanjivao do kraja srpnja, no trend je u zadnje vrijeme obrnut te potiče bojazan od drugog vala infekcija.

Bruxelles stavili na crvenu listu

Njemačka je proglasila grad Bruxelles rizičnim područjem zbog velikog broja zaraženih novim koronavirusom, priopćilo je u petak ministarstvo vanjskih poslova.

Ministarstvo upozorava građane da "ne idu na turistička putovanja" u Bruxelles, gdje je broj novooboljelih od COVID-a 19 prešao granicu od 50 slučajeva na 100.000 stanovnika u sedam dana, objavilo je ministarstvo na svojoj mrežnoj stranici pošto je prije neka dva tjedna uvrstilo pokrajinu Antwerpen na popis rizičnih područja.

Povratnici s tih područja moraju se sada obvezno testirati po povratku u Njemačku i ostati u karanteni dok čekaju nalaz.

Njemačka je u četvrtak proglasila rizičnim dio hrvatske obale, a isto je učinila prije tjedan dana sa Španjolskom, gdje se milijuni Nijemaca odmaraju svake godine, napose na otoku Majorci (Baleari) koju često zovu 17. njemačkom saveznom pokrajinom.

Njemačka je na oprezu zbog sve jače prijetnje drugog vala i kancelarka Angela Merkel je u utorak otklonila mogućnost bilo kakvog popuštanja epidemioloških mjera koje su trenutačno na snazi, poput nošenja maske u javnom prijevozu, trgovinama i restoranima.

Njemačka, koja je mnogima u Europi uzor zbog upravljanja pandemijom COVID-a 19, bilježi također porast broja zaraženih. U četvrtak je prijavila 1707 novih slučajeva u 24 sata, vrativši se tako na razinu od kraja travnja, kada je pandemija bila na vrhuncu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene