Obavijesti Video Pretražite Navigacija
treba spriječiti širenje

Nizozemski premijer upozorio građane da se prestanu rukovati i odmah zaboravio na vlastitu preporuku

Marc Rutte i rukovanje - 3
Marc Rutte i rukovanje - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Mark Rutte upozorio je svoje građane da se prestanu rukovati pa pružio ruku kolegi na pozornici. Zbog epidemije koronavirusom zatvaraju se škole i vrtići, Talijanima, koji su u žarištu, zabranjen je ulaz u neke zemlje.

Republika Srpska zbog virusa na tri tjedna zatvara sve škole. A vlada u Srbiji privremeno je zabranila ulazak svim stranim državljanima iz područja u kojima je veći broj zaraženih i preminulih. I Austrija je zabranila ulazak Talijanima. Predsjednik europskog parlamenta David Sasoli rekao je da je u kućnoj izolaciji zbog putovanja u Italiju. U tijeku je plenarno zasjedanje koje će biti skraćeno kako bi se smanjila mogućnost širenja virusa. Nizozemski premijer Mark Rutte upozorio je svoje građane da se prestanu rukovati, ali je onda zaboravio na vlastitu preporuku.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

Marc Rutte i rukovanje - 3 Marc Rutte i rukovanje - 3 Foto: DNEVNIK.hr

"Prioritet je spriječiti dolazak virusa u naše društvo. Zato će na snagu stupiti zabrana ulaska u zemlju za ljude koji dolaze iz Italije u Austriju, osim za osobe koje posjeduju medicinski certifikat. Što se tiče Austrijanaca u Italiji, organiziramo njihov povratak u suradnji s ministarstvom vanjskih poslova", kazao je austrijski kancelar Sebastian Kurz.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene