Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MJERE ZA GOSPODARSTVO

Ministar Marić najavio: "Uskoro ćemo prezentirati mjere koje ćemo ponuditi onima koji su pogođeni utjecajem koronavirusa"

Zdravko Marić
Zdravko Marić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mislav Bago Mislav Bago Foto: DNEVNIK.hr Zdravko Marić Zdravko Marić Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković - 3 Andrej Plenković - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković - 4 Galerija 1/4 >>
Epidemija koronavirusom prerasla je u pandemiju. U Hrvatskoj je potvrđeno devetnaest oboljelih osoba. Koronavirus uvelike utječe na svjetsko, ali i na hrvatsko gospodarstvo.

Problemi u zdravstvu doveli su do problema u gospodarstvu. Najpogođenije grane su turizam i promet - posebno cestovni.

Pročitajte i ovo Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati Zdravko Marić INTERVJU ZA DNEVNIK NOVE TV Ministar financija o potporama za poduzetnike: "Slobodno možemo reći da će vrijediti cijelu veljaču"

Poduzetnici zbog koronavirusa traže novac sada, a ministar financija Zdravko Marić poručuje kako poduzetnici i bankari od Vlade mogu očekivati konkretne mjere.

Marić je danas održao sastanak u Ministarstvu financija o gospodarskim posljedicama koronavirusa, a na sastanku su bili i predstavnici poslovnog i bankarskog sektora.

Marić kaže kako su se usuglasili kako je na vrijeme počeo dijalog o mjerama, da je nulti prioritet zdravlje ljudi, a onda naravno i radna mjesta.

"Važno je osigurati likvidnost i radna mjesta. Sva radna mjesta i u privatnom i u javnom sektoru", ponovio je Marić.

Ministar je govorio i o eventualnim odricanjima onih kojima su se povećala nedavno prava novim kolektivnim ugovorima.

"Proračun u ovom trenutku ne bilježi neke značajnije anomalije. Zato je poanta da se mjere donose na vrijeme. Što se tiče prihoda u proračunu, oni imaju neki vremenski odmak. Temeljem fiskaliziranih računa vidimo da u određenim segmentima ima određenog usporavanja. To je turizam i dio transporta. No, prihodi su na tragu naših originalnih projekcija.

Od prve pojave koronavirusa u RH govorimo o padu vrijednosti računa od 4 posto", otkrio je ministar i dodao kako je važno reći da je proračun na tragu očekivanja i projekcija.

Ministar je govorio i o poreznim olakšicama.

"Oni koji su sada pogođeni, država će im ponuditi mjere, koje ćemo uskoro prezentirati", rekao je Marić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene