U doba koronakrize zdravstveni djelatnici iskočili su u prvi plan, a njihova požrtvovnost, spremnost i predanost poslu pokazale su se i na primjeru mladog medicinskog tehničara iz KB-a Dubrava, Mladena Markovića. Prije nekoliko dana istrčao je iz bolnice i brzom reakcijom spasio život petomjesečnoj bebi.

Galerija


"Dobili smo poziv na dežurni telefon. Bili smo u smjeni i dobili smo poziv od kolega da roditelj nosi dijete na rukama, dojenče, nije u živom stanju i ja sam u tom trenutku skočio i trčao sam prema ulazu, na glavni ulaz", rekao je Mladen Marković, medicinski tehničar u KB-u Dubrava.

Vezani članci Silvio Bašić, predsjednik Upravnog vijeća KB Dubrava Novi predsjednik Upravnog vijeća o saboteru u KB Dubrava: "Patološki procesi, žalosno i gnjusno. To je netko tko dobro poznaje bolnicu" Liječnice u punoj zaštitnoj opremi Zagrebačke bolnice kreću u pomoć Dubravi, liječnici o nestanku struje: "To je trebao biti netko tko jako dobro zna gdje se i što u bolnici nalazi"

Odluka koju je Mladen donio u sekundi spasila je život petomjesečnoj bebi. Medicinski tehničar, koji inače radi u operacijskoj sali, čuo je poziv na dežurnom telefonu i reagirao.

"Kolege su vjerojatno bile na ručku ili večeri, to je bilo 10 do 19", kaže Marković.

"Dijete je umiralo na rukama. I kad smo došli tu, dijete je bilo beživotno. Milijun stvari ti prođe kroz glavu", kaže otac Goran Turčić.

"Ja sam dotrčao i uzeo sam dijete od oca iz ruku i vidio sam da je dijete beživotno, da nema znakova života, i počela je reanimacija djeteta. U međuvremenu je došao anesteziološki tim. Ne bih rekao da sam sam u tome heroj, tu je veliki tim ljudi koji je to odradio, i kolegica s interne strane i svi ostali", kaže Marković.

Nakon brze reanimacije dijete je odneseno u šok-sobu i stanje mu se stabiliziralo. Mladen, koji već pet godina radi u Kliničkoj bolnici Dubrava, nikada nije doživio ovakav slučaj.

"U tome trenutku nemaš ni straha ni nekakvih emocija, tek nakon nekog vremena kad se to sve slegne, kad smo dobili poziv da je dijete otišlo na Rebro. Onda shvatiš šta si napravio i koliko to djelo i moj poziv znači u ovom poslu", rekao je medicinski tehničar. A koliko to što je Mladen napravio doista znači, najbolje zna tata Goran.

"Samo pohvale, zahvalan kako se veli, do groba. Samo najveće hvala i samo tako dalje", zaključuje tata Goran.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr