Obavijesti Video Pretražite Navigacija
centimetri su važni

Markotić nezadovoljna prizorom pred bankom: "Ne smijemo smanjiti distancu, to nam je pomoglo da postignemo uspjeh o kojem piše i New York Times"

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti, upozorila je građane da se ne opuštaju i da nastave držati propisani razmak kako se spriječilo širenje virusa.

Iako Hrvatska trenutno ima izuzetno povoljnu epidemiološku sliku, Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, upozorila je na mogućnost rasplamsavanja epidemije. 

Pročitajte i ovo Alemka Markotić Komentirala i cijepljenje Alemka Markotić otkrila što misli o uvođenju propusnica. Ima poruku i za blagdane: "Trebamo širiti ljubav, a ne poslati viruse" Alemka Markotić Razmjena iskustava Markotić nakon sastanka u Varaždinu: ''Nije dobro da se stvara panika ili krive percepcije o broju umrlih''

Ukazala je na slučajeve na Braču, gdje se u vrlo kratkom roku zarazio veliki broj ljudi, kao i na slučajeve iz Brodsko-posavske županije kamo je virus stigao s povratnicima iz Švedske. 

"Kad se opustimo, virus nam pošalje upozorenje da je tu. Moramo ostati odgovorni, ne smijemo smanjivati distancu", upozorila je Markotić na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera

Na dodatno upozorenje javnosti potaknuo ju je i prizor kojeg je danas vidjela pred jednom bankom. "Vidim tamo 70+ naše sugrađane koji stoje već na nekih 30 centimetara. To baš nije razmak od jedan, dva metra, koliko smo rekli. Ne smijemo se opuštati, bez obzira što već nekoliko dana nema novooboljelih u Zagrebu. To ne znači da ih ne može biti, pustili smo i promet između županija", upozorava Markotić.

Doktorica je dodala da sve možemo, ali uz poštivanje mjera. "Te osnovne mjere su nam pomogle da danas imamo ovakvu situaciju i da nas čak New York Times hvali kao zemlju koja je uspjela nešto što mnogi drugi nisu", rekla je Markotić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene