Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ministar istražuje okolnosti

Ravnatelj Klaićeve kaže da je djevojčica dobro i nema koronavirus: ''Nezamislivo mi je da se pacijenti odbijaju...''

Goran Roić (Foto: Dnevnik.hr)
Goran Roić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vili Beroš Vili Beroš Foto: DNEVNIK.HR +0 Goran Roić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je slučaj majke iz Velike Gorice koja je trebala hitnu medicinsku pomoć za svoje dijete. Pomoć, navodno, nije mogla dobiti jer je bila pod mjerama samoizolacije.

"Svi mi pojedinci u sustavu moramo biti svjesni svoje odgovornosti i svoje uloge. Na terenu svi imaju vrlo detaljne upute, istražit ćemo cijeli slučaj", izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, komentirajući slučaj majke koja je tražila pomoć za svoje dijete.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Uskoro odluka Stigao je službeni prijedlog za ukidanje pandemije Ilustracija KORONAVIRUS U HRVATSKOJ Nove brojke Stožera: Umrle su tri osobe, u bolnicama gotovo 300 ljudi

Beroš je potvrdio da je majka zvala Hitnu pomoć zbog djeteta i da je imala problem s dobivanjem pomoći jer je bila pod mjerama samoizolacije.

"Pomoć djetetu na kraju je pružena u Klaićevoj bolnici, gdje je dijete i operirano", potvrdio je Beroš.

"Djevojčica je imala upalu slijepog crijeva, operirana je u Klaićevoj bolnici i dobro je. Moram pohvaliti i njezinu majku koja je rekla da je u samoizolaciji. Vrlo je odgovorno nazvala Hitnu pomoć i susjeda koji je djevojčicu i odveo do zdravstvene ustanove", kazao je Beroš.

"Sada je najvažnije da je curica dobro, a što se događalo prije nego što je primljena u bolnicu, istražit ćemo. Već sam zvao ravnatelja Zavoda za Hitnu medicinu jer je majka i s njima kontaktirala i sve ću okolnosti istražiti", kazao je ministar. 

Djevojčica se dobro oporavlja i nema koronavirus

''Cijela ekipa koja je dočekala djevojčicu koristila je zaštitnu opremu i prošlo je sve u najboljem redu", rekao je ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić i dodao da su djevojčicu testirali na koronavirus te da je nalaz negativan. Roić je za N1 rekao da se djevojčica dobro oporavlja i da bi ubrzo mogla na kućnu njegu. Pohvalio je majku što je telefonski dala informacije da je u samoizolaciji. Nije htio komentirati eventualne probleme koje je majka prethodno imala u traženju pomoći jer o tome nije informiran.

"Ne znam okolnosti i u ovim situacijama zdravstveni sustav mora imati varijantu funkcioniranja. Nezamislivo mi je da se pacijenti odbijaju, pogotovo hitni kirurški pacijenti, ali ne znam zašto nije negdje drugdje primljena", rekao je.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene