Mađarska granica, ilustracija
Mađarska granica, ilustracija Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell

Putnicima koji u Mađarsku ulaze na šest najvećih graničnih prijelaza se mjeri temperatura. Oni s povišenom temperaturom ostaju u izolaciji i ako je potrebno šalju se u bolnice, objavile su mađarske vlasti.


Mađarska policija i nacionalna zdravstvena služba zbog koronavirusa pregledavaju putnike koji ulaze u Mađarsku na šest najvećih graničnih prijelaza u zemlji, rekao je u utorak glasnogovornik policije.

Vezani članci Srbija, policija Hoćemo li od 22. svibnja moći ući u Srbiju bez testova i posebnih dozvola? Čeka se odluka tamošnje vlade Granični prijelaz Bregana, ilustracija (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Slična epidemiološka situacija: Slovenija ukinula restrikcije za ulazak iz Hrvatske

Kristof Gal rekao je na konferenciji za novinare održanoj na graničnom prijelazu Tompa sa Srbijom da se pregledavaju putnici na prijelazima Letenye, Udvar, Artand, Csanadpalota, Roszke i Tompa, što su i ujedno i ulazi u šengensko područje.

Prijelaz Goričan/Letenye i Duboševica/Udvar su na hrvatsko-mađarskoj granici.

Iskustvo pokazuje da većina autobusa koji prevoze kineske turiste u Mađarsku prelaze upravo na tim prijelazima, rekao je Gal.

Putnicima se mjeri temperatura i oni s povišenom ostaju u izolaciji i ako je potrebno šalju se u bolnice koje imaju kapacitete za njihov prijem, kazao je.

Policija je dobila zaštitnu opremu i dezinfekcijska sredstva na svim prijelazima.

Na budimpeštanskom aerodromu mjeri se temperatura svim putnicima koji dolaze iz Kine, dodao je. (Hina)