Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 144.000 mrtvih

Latinska Amerika druga je najpogođenija regija po broju preminulih od koronavirusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Latinska Amerika i Karibi postali su u ponedjeljak druga najpogođenija regija na svijetu po broju mrtvih od koronavirusa, iza Europe, s više od 144.000 službeno preminulih, objavio je AFP.

Sa 144.758 preminulih od koronavirus do ponedjeljka ujutro, Latinska Amerika je regija premašila SAD i Kanadu i nalazi se iza Europe, koja broji 202.505 mrtvih.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

Brazil je najgore pogođena zemlja sa 72.100 preminulih, odnosno gotovo polovicu svih u Latinskoj Americi. Nakon Brazila slijedi Meksiko (35.006), koji je premašio Italiju po broju mrtvih, zatim Peru (11.870) i Čile (6.979).

Više od 3.370.000 slučajeva zaraze registrirano je u Latinskoj Americi, što je stavlja na drugo mjesto i po broju zaraženih, odmah iza SAD-a i Kanade. Neki stručnjaci tvrde da je službeni broj mrtvih od koronavirusa u Latinskoj Americi je potcijenjen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene