Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Dobro držimo kontrolu''

Capak objasnio zašto je važno da je dnevni broj oboljelih manji od 50 i otkrio što je sada veći izvor zaraze od svadbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak otkrio je da je važno da je dnevni broj novooboljelih manji od 50 jer to utječe i na mjere koje druge države donose prema Hrvatskoj.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak za N1 je otkrio da je važno da dnevni broj oboljelih bude manji od 50.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove mjere U kafićima će uskoro dežurati COVID redari, ali nije baš jasno što će točno raditi: "Bit će otkaza i zatvaranja..." Krunoslav Capak MASKE SU KORISNE Stožer priprema mjere za predstojeće blagdane, razmišljaju i o kaznama. Capak otkrio zašto nije došao u Dnevnik Nove TV

''Nadamo se da će danas biti manje od 50, što je dobro jer volimo da je brojka ispod 50 jer onda R0 pada i pada nam kumulativna incidencija koja je bitna za mjere drugih država'', kazao je Capak.

Kada je riječ o turističkoj sezoni, koja je dosad mnogo bolja od svih predviđanja, Capak kaže da to nitko nije očekivao. ''S obzirom na ovu nesretnu situaciju u svijetu, ljudi su odlučivali sjesti u auto i doći automobilom. Znali smo za tu našu prednost'', rekao je.

''Čim se malo popuste mjere naravno da brojke počnu rasti. Mi mislimo da dosta dobro držimo pod kontrolom'', poručio je ravnatelj HZJZ-a.

''Noćni klubovi su veći problem''

Komentirao je i navodnu zarazu turista u Hrvatskoj. ''Kada su bile dojave da su se Češki turisti tu zarazili, mi smo nekoliko puta poslali upit Češkoj, no nikada nismo dobili odgovor'', otkrio je i dodao da je dosad bilo prijava iz nekoliko zemalja da su se njihovi državljani zarazili u Hrvatskoj.

''U ovom trenutku veći su nam problem noćni klubovi, o svadbama sada ne razmišljamo'', odgovorio je Capak za N1 na pitanje o mjerama kojima se ograničava broj gostiju na svadbama.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene