Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje im je dobro

Još troje umirovljenika iz splitskog doma prebačeno u bolnicu, četiri djelatnice zaražene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još troje štićenika Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu zbog sumnje na koronavirus prebačeno je u bolnicu, a kod četiri je djelatnice Doma potvrđena zaraza Covidom-19, doznaje se u četvrtak u KBC-u Split.

I oni su, kao i prethodno evakuiranih 49 umirovljenika, imali povišenu temperaturu, zbog čega su vozilom hitne medicinske pomoći sinoć prebačeni na Kliniku za infektologiju splitske bolnice

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ništa nisu učinili Još 2015. inspekcija je otkrila nepravilnosti u Domu u Vukovarskoj: "Da smo imali trokrevetne sobe, možda bi se virus drugačije širio" Slika nije dostupna dobio izvješće Beroš nema razumijevanja za djelatnicu Doma u Splitu: ''Kao da vam gori kuća, a vatrogasce zovete samo na jedan broj...''

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je da je srijedu tijekom izvida epidemiološke službe ustanovljeno da troje korisnika iz prizemlja Doma ima povišenu tjelesnu temperaturu.

''Odmah su dati naputci službama u Domu da se febrilni korisnici premjeste u dio Doma na drugom katu koji je propisno dezinficiran kako bi se stvorili uvjeti za boravak korisnika. Svaki je korisnik izoliran u svoju sobu'', stoji u priopćenju županijskog Stožera. Navečer je ustanovljeno da još četiri korisnika imaju povišenu tjelesnu temperaturu, pa su i oni premješteni u posebne sobe na drugom katu. Korisnike su pregledali djelatnici hitne pomoći, nakon čega je troje štićenika prevezeno u KBC Split.

''Današnjom provjerom i izvidom ustanovljeno je da nitko od korisnika nema povišenu temperaturu. Četvero korisnika koji su sinoć imali temperaturu danas nemaju povišenu tjelesnu tempeeraturu i uzet im je bris'', stoji u priopćenju. Iz Stožera dodaju da se svim djelatnicima po dolasku na posao mjeri temperatura, dok se korisnicima Doma mjeri dva puta dnevno.

Inače, u bolnici kažu da je stanje deset pacijenata kod kojih je potvrđena zaraza koronavirusom zasad dobro.

Osim štićenika Doma, koronavirusom su zaražene i četiri djelatnice koje se nalaze u samoizolaciji, a za još tri djelatnika nalazi na Covid-19 bit će gotovi tijekom dana. Jučer je u Domu završen izvid Epidemiološke službe, koja je razgovarala sa zaposlenicima i štićenicima te snimala situaciju, a danas će je na tom mjestu po nalogu Općinskog državnog odvjetništva zamijeniti policija. (V. P./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene