Obavijesti Video Pretražite Navigacija
drama u deželi

Korona ipak ne posustaje u Sloveniji, gotovo trećina testiranih pozitivna: "Ima li još onih koji dvoje jesu li nužne oštrije mjere?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija ima 2217 novozaraženih od 7515 testiranih osoba, što znači da je udio pozitivnih među testiranima 29,5 posto.

Tomaž Gantar, slovenski ministar zdravstva, objavio je najnovije podatke o epidemiji koronavirusa u Sloveniji, prema kojima je 2217 novozaraženih od 7515 testiranih. Preminulo je 27 osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Manje novooboljelih Smiruje se peti val zaraze: Kod susjeda i dalje trend pada brojki, Vlada u utorak odlučuje o ublažavanju mjera Slika nije dostupna Trend pada Susjedima nastavljaju padati brojke, vlada će uskoro raspravljati o novim mjerama

"Zaražen je svaki 22., rastu potrebe za smještajem u bolnicama, zaposleni su iscrpljeni, a među zdravstvenim djelatnicima velik je broj zaraženih", poručio je ministar koji se snažno zalaže za pooštravanje mjera za suzbijanje epidemije. 

"Ima li još onih koji dvoje da oštrije mjere nisu nužne? U pitanju je zdravlje ljudi", napisao je ministar Gantar na Twitteru, koji se zalaže za obustavu svih aktivnosti koje nisu nužne na 14 dana, među kojima je i obustavu javnog prometa i zatvaranje škola. 

Njemu se, međutim, snažno protivi Zdravko Počivalšek, ministar gospodarstva, koji je protiv mjera koje bi dodatno negativno utjecale na gospodarstvo.

O eventualnim novim mjerama Vlada bi mogla donijeti odluku na sjednici u četvrtak. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene