Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIRUS I LOCKDOWN

Glazbenik iz Ljubljane o policijskom satu u Sloveniji: "Centrom Ljubljane hodaju specijalci, kontroliraju i kažnjavaju ljude"

Slovenska vojska uskoro na granici? - 1
Slovenska vojska uskoro na granici? - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Slovenska vojska uskoro na granici? - 1 Galerija 1/1 >>
O uvođenju policijskog sata i koronavirusu u Sloveniji pričali smo sa glazbenikom iz Ljubljane koji nam je opisao stanje u susjedstvu.

Slovenija je u djelomičnom lockdownu. Ne rade kafići, restorani, u velikom dijelu zemlje škola je online, a uveden je i policijski sat i od 21 sat svi moraju biti u svojim kućama.

Kontroverzna odluka Janšine Vlade izazvala je ogorčenje među Slovencima. Pričali smo sa glazbenikom iz Ljubljane koji smatra da su uvedene mjere suvišne i pretjerane. 

"Svi smo zatvoreni. Nema posla, nema koncerata...Pretjeruju u svakom pogledu. Slovenci su ogorčeni i bijesni. Oduzeli su nam slobodu. Zaštitne maske moramo nositi i na otvorenom i u autu. Da, čak i kada smo sami u autu, moramo nositi maske. Kazne su ogromne, od 400 do 4000 eura. Ovdje vlada ludilo i mjere nisu normalne", ispričao nam je.

Smatra da cijela Slovenija sada ispašta zbog slabih mjera koje su bile preko ljeta. 

"Neke odluke nisu bile logične. Prvo karantena, pa onda potpuna sloboda, otvorene granice, pa sada svi patimo zbog toga. Ispada da je karantena uvedena u ožujku i travnju bila bezveze. Političari su apsolutno podbacili.

I pri tome ne mislim da je primjerice za to kriva Hrvatska ili importirani slučajevi zaraze iz Hrvatske, kao što pišu neki mediji. Dakle, nije kriva Hrvatska, već ljudi sami, jer se nisu držali mjera, a onda i političari koji su dozvolili da se granice otvore i premalo su provjeravali i testirali. Zbog toga smo tu gdje jesmo-lockdownu idućih mjesec dana", kaže nam ogorčeno.

U Sloveniji je na snazi mjera o napuštanju regija, od danas je na snazi i nova mjera prema kojoj više ne smiju raditi kinematografi i kulturne ustanove, a zbog svega toga, kaže nam naš sugovornik, Janšu proglašavaju nacistom. 

"Centrom Ljubljane hodaju specijalci, kontroliraju i kažnjavaju ljude. Policijski sat u zemlji nije bio od 1942. godine. Nije ni čudo da Janšu proglašavaju nacistom", zaključno nam je rekao glazbenik. 

Slovenija je danas zabilježila 1663 novozaraženih, što je novi rekord dnevnih infekcija nakon 1503, koliko ih je bilo dan ranije. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene