Testiranje na koronavirus - 2
Testiranje na koronavirus - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Crne rekorde po broju novozaraženih obaraju i Srbija i Bosna i Hercegovina.


U Srbiji je u posljednja 24 sata zabilježeno 512 novih slučajeva zaraze, što je najviše od početka pandemije. Jedna je osoba preminula, a na respiratorima se u zemlji nalazi 27 pacijenata.

Vezani članci Koronavirus u Srbiji Srbija ulazi u crnu korona zonu: Imaju više od 1000 zaraženih na 100 tisuća stanovnika. Slovenija i Hrvatska im blizu Koronavirus u Srbiji Crni rekord kod susjeda: U Srbiji zaraženo još 7579 osoba, preminuo 41 pacijent

Crni rekord srušila je i BiH sa 922 nova slučaja zaraze, od čega je 654 u Federaciji BiH, a 268 u Republici Srpskoj. Preminulo je 14 osoba.

Zbog velikog porasta dnevnog broja novozaraženih BiH je postrožila epidemiološke mjere pa je od danas obvezno nošenje maski i na otvorenome i na području Republike Srpske, potvrdio je u utorak entitetski ministar zdravstva.

Dodatne su mjere zabrana okupljanja više od deset osoba u zatvorenim prostorima te zabrana žive glazbe u ugostiteljskim objektima.

Za nenošenje maski u RS-u policija će naplaćivati kazne od 100 konvertibilnih maraka (400 kuna).

U Sarajevskoj županiji, koja je u sastavu Federacije BiH, obveza nošenja maski na otvorenome uvedena je prošlog tjedna, a tamo prekršiteljima prijete znatno veće kazne od 500 KM (2000 kuna).