Obavijesti Video Pretražite Navigacija
padaju crni rekordi

Korona pokosila i regiju, padaju novi rekordi: U Srbiji 512 novih slučajeva, u BiH 922

Testiranje na koronavirus - 2
Testiranje na koronavirus - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Crne rekorde po broju novozaraženih obaraju i Srbija i Bosna i Hercegovina.

U Srbiji je u posljednja 24 sata zabilježeno 512 novih slučajeva zaraze, što je najviše od početka pandemije. Jedna je osoba preminula, a na respiratorima se u zemlji nalazi 27 pacijenata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Epidemija kod susjeda U BiH preminula 61 osoba, dio zemlje zatvara kafiće i uvodi policijski sat: U Srbiji brojka novozaraženih u padu Slika nije dostupna VIRUS U REGIJI Migrantski kampovi u BiH postaju nova žarišta, u susjednoj se Srbiji eksplozija zaraze nastavlja

Crni rekord srušila je i BiH sa 922 nova slučaja zaraze, od čega je 654 u Federaciji BiH, a 268 u Republici Srpskoj. Preminulo je 14 osoba.

Zbog velikog porasta dnevnog broja novozaraženih BiH je postrožila epidemiološke mjere pa je od danas obvezno nošenje maski i na otvorenome i na području Republike Srpske, potvrdio je u utorak entitetski ministar zdravstva.

Dodatne su mjere zabrana okupljanja više od deset osoba u zatvorenim prostorima te zabrana žive glazbe u ugostiteljskim objektima.

Za nenošenje maski u RS-u policija će naplaćivati kazne od 100 konvertibilnih maraka (400 kuna).

U Sarajevskoj županiji, koja je u sastavu Federacije BiH, obveza nošenja maski na otvorenome uvedena je prošlog tjedna, a tamo prekršiteljima prijete znatno veće kazne od 500 KM (2000 kuna).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene