Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naručeno 300 pacijenata

Najveća COVID bolnica u Hrvatskoj nakon 217 dana u ponedjeljak otvara vrata i za ostale pacijente: "Očekuje se skoro otvaranje u potpunosti"

Klinička bolnica Dubrava u Zagrebu, najveća hrvatska COVID-bolnica, od ponedjeljka, 7. lipnja, nakon 217 dana otvara vrata za pacijente koji nisu zaraženi koronavirusom, najavio je u nedjelju pročelnik Poliklinike KB Dubrava dr. Jurica Maraković.

U izjavi za HRT dr. Maraković je rekao da će raditi sve ambulante - oftamološka, otorinolaringološka, sve internističke i kirurške ambulante, dnevne bolnice, dijagnostičke, radiološke pretrage.

Pročitajte i ovo Bruno Baršić NAUČITI ŽIVJETI S KORONOM? Šef COVID odjela u Dubravi: "Zadržao bih samo dvije mjere. Najave Velike Britanije su logične" Koronavirus, ilustracija - 8 Kaos u COVID bolnici Još jedno pismo iz Dubrave: "U situaciji koja nas je zadesila najmanji problem su svemirsko odijelo i rane nakon skidanja maske..."

Dodao je kako je već naručeno oko 300 pacijenata, a taj će broj svakim danom rasti. Svi pacijenti pri ulasku morat će proći trijažu.

U KB-u Dubrava, najvećoj COVID bolnici u Hrvatskoj, trenutno su aktivne tri jedinice intenzivnog liječenja. U bolnici je 110 COVID pozitivnih bolesnika, od kojih je 23 na respiratoru.

Odluka o otvaranju KB Dubrava nakon 217 dana ponukana je smanjivanjem broja novozaraženih, što podrazumijeva i smanjivanje pritiska na bolnički sustav.

"S obzirom na bolju epidemiološku situaciju, očekuje se i skoro otvaranje bolnice u potpunosti", kazao je dr. Maraković. U petak poslijepodne radile su ambulante i dijagnostike u perifernim ustanovama i domovima zdravlja.

Zabilježeno 157 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 157 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a šest je osoba umrlo. Trenutno je ukupno 1482 aktivna slučaja COVID-19, izvijestio je ranije danas Nacionalni stožer civilne zaštite RH.

Na bolničkom liječenju je 579 pacijenata. U samoizolaciji je trenutno 8.021 osoba. Na smanjenje broja novozaraženih utječe i procjepljivanje građana. Nacionalni stožer CZ izvijestio je da su zaključno s 5. lipnja u Hrvatskoj utrošene 1.902.092 doze cjepiva.

Dosad je 1,337.469 osoba cijepljeno s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 564.623 primilo obje doze. Na dan 5. lipnja utrošeno je 16.320 doza cjepiva.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene