Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIZ UPUTA

Kako organizirati svadbu u vrijeme korone: HZJZ objavio detaljne preporuke za održavanje svadbenih svečanosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je detaljne preporuke za odvijanje svadbenih svečanosti, s ciljem sprječavanja zaraze koronavirusom.

Na stranicama HZJZ-a objavljene su detaljne preporuke za odvijanje svadbenih svečanosti. Nacionalni stožer jučer je donio odluku da se ukidaju ograničenja za javna okupljanja, pa i vjenčanja i sprovode, a HZJZ je detaljnije obrazložio te preporuke.

Pročitajte i ovo Bolnica - 2 Jedna osoba umrla Samo u jednoj županiji ove sezone više od tisuću oboljelih: "Govorili smo i prije COVID-a da je bolest ozbiljna" Slika nije dostupna Citirali i Andrića Nikad oštriji HZJZ prozvao pseudostručnjake: "Iznose teorije zavjere, vrijeđaju, psuju i pozivaju na linč"

Uz uobičajeno pozivanje na pridržavanje higijene i razmaka od metar i pol, navode i kako se preporučuje da osoblje koje poslužuje uzvanike nosi maske. Do 15. lipnja u zatvorenim prostorima preporučuje se maksimalno 100 ljudi, a na otvorenima 150. Od 15. lipnja to je 200 odnosno 250, a od 1. srpnja 300 odnosno 500.

Preporučuje se i evidencija gostiju, ne bi li se mogli lakše pratiti njihovi kontakti u slučaju zaraze. "Prilikom pozivanja uzvanika organizatori i mladenci informiraju uzvanike o važećim mjerama i daju upute i informacije. Preporučuje se da se na svadbeno slavlje ne pozivaju uzvanici stariji od 65 godina ili oboljeli od kroničnih bolesti", navedeno je u obavijesti.

Uzvanici se ne bi smjeli grupirati, već bi po ulasku u dvoranu odmah trebali otići do svojeg mjesta. "Preporučuje se da najprije ulaze uzvanici koji sjede u najudaljenijem dijelu prostora gledajući od vrata i tako po redu. Preporučuje se da za istim stolom budu smješteni uzvanici iz istog kućanstva. Također se preporučuje da raspored sjedenja bude točno utvrđen i nepromijenjen tijekom trajanja svadbenog slavlja", stoji u preporuci.

Između publike i glazbenika koji nastupaju razmak bi trebao biti četiri metra. "Broj osoba koje istovremeno mogu boraviti na plesnom podiju ovisi o veličini podija te je preporuka da se osigura prostor od 4 kvadratna metra po osobi. Tijekom aktivnosti intenzivnijeg plesa preporučuje se održavanje fizičke udaljenosti od 2 metra između osoba, osim između članova istog kućanstva ili osoba koje su uobičajeno u bliskom kontaktu."

Opširnije možete pročitati u priloženom dokumentu. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene