Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jesu li ga testirali?

Južna Koreja tvrdi da nema dokaza da je osoba zaraženom koronavirusom ušla u najzatvoreniju zemlju na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstvene vlasti Južne Koreje u ponedjeljak su priopćile kako nemaju dokaze po kojima je osoba koja je prebjegla u Sjevernu Koreju zaražena koronavirusom, zbog čega je zatvoren sjevernokorejski pogranični grad i proglašeno izvanredno stanje, izvijestila je novinska agencija Yonhap.

Sjevernokorejski državni mediji u nedjelju su izvijestili da osoba koja se ilegalno vratila iz Južne Koreje boluje od koronavirusa, što bi bio prvi slučaj koronavirusa koji je Pjongjang službeno potvrdio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zaražena samo jedna osoba I to se dogodilo: Koronavirus ušao i u najzatvoreniju zemlju na svijetu, Kim proglasio izvanredno stanje Slika nije dostupna Švedski veleposlanik Zbog koronakrize zaglavio u Sjevernoj Koreji pa vježba jogu u parkovima: "To mi daje oslonac"

No jedan južnokorejski dužnosnik rekao je da zdravstvene vlasti nisu otkrile nikakvu vezu između te osobe i ijednog potvrđenog slučaja virusa u državi.

"Ta osoba nije registrirana kao COVID pacijent niti je klasificirana kao osoba koja je bila u kontaktu s virusom", rekao je na konferenciji za novinare visoki zdravstveni dužnosnik Yoon Tae-ho, prenosi Yonhap.

Ne zna se jesu li testirali zaraženog

Nije poznato je li Južna Koreja testirala spomenutu osobu na koronavirus.

Južnokorejska vojska priopćila je kako se vjeruje da je sporna osoba ilegalno prešla granicu preko otoka Gwanghwa na zapadu zemlje, a u zemlju je ušla kroz odvodni kanal da bi izbjegla južnokorejske graničare, piše u ponedjeljak Yonhap.

Navodno se pojedinac koji je prebjegao u Južnu Koreju prije tri godine, u srpnju vratio preko utvrđene granice koja dijeli dvije Koreje te je u grad Kaesong stigao sa simptomima koronavirusa, izvijestio je KCNA.

Vlada u Pjongjangu tvrdi da u zemlji nema zabilježenih slučajeva zaraze koronavirusom, no o stvarnom zdravstvenom stanju u toj zatvorenoj državi zna se vrlo malo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene