Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminulo 19 osoba

Hrvatska ima 371 novi slučaj korone. U jednoj županiji zabrinuti zbog britanskog soja: "Dokazano je da nije putovao iz Hrvatske, što znači da je novi soj prisutan neko vrijeme"

Posljednjih tjedana Hrvatska bilježi manje brojke novooboljelih i preminulih. U petak je stožer objavio kako je u Hrvatskoj zabilježen novi 371 slučaj. Preminulo je 19 osoba.

* Dosad zaraženo 237.080 osoba

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

* Zabilježena 5282 smrtna slučaja

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

13:22 Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske Ante Cvitković rekao je u petak da broj oboljelih u toj županiji pada, ali da zabrinjava pojava novih sojeva, od kojih je jedan slučaj zabilježen i u toj županiji.

"Prisutan je pad broja oboljelih, ali je zabrinjavajuća pojava novih sojeva. Jedan od slučajeva je i s našeg područja. Kod našeg je slučaja dokazano da nije putovao iz Hrvatske, što znači da je novi britanski soj ovdje prisutan već neko vrijeme, ali nije detektiran", rekao je Cvitković.

Pojava novih sojeva mijenja i propisane mjere za kontakte s osobama kojima je dokazana zaraza novim sojem. Ovi kontakti prema Cvitkovićevim riječima u samoizolaciji će morati biti 14 dana. Za izlazak iz samoizolacije morat će imati negativan PCR test.

U Brodsko-posavskoj županiji u petak je zabilježeno 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, umrla je starija osoba pozitivna na koronavirus, a u samoizolaciji je 621 osoba.

Županijski stožer civilne zaštite na sjednici u petak donio je odluku o povratku na nastavu svih učenika srednjih škola od 15. veljače.

12:30 Ukupan broj novooboljelih u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 58. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ ''Dr. Andrija Štampar'' obavljeno je 706 testiranja na SARS-CoV-2, a 53 su nalaza bila pozitivna.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novooboljeli korisnik i jedan djelatnik.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod dva učenika osnovnih škola te pet učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 45 učenika osnovnih i 107 učenika srednjih škola.

12:20 U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 73, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 161.

Tijekom 24 sata preminule su četiri osobe pozitivne na COVID-19. Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije zaprimio je prve doze cjepiva AstraZenece i Moderne.

"Riječ je o 700 doza AstraZenece i 400 doza Moderne, koje će do ponedjeljka biti distribuirane liječnicima obiteljske medicine na području županije. Za idući tjedan u najavi je 900 doza cjepiva AstraZenece i 600 doza Moderne, kao i 1518 doza Pfizerova cjepiva koje će se nastaviti koristiti za cijepljenje korisnika domova za starije i zdravstvene djelatnike. Količine cjepiva koje pristižu ovoga mjeseca još su uvijek male, a iako još nemamo podatke, nadamo se da će u ožujku stizati u puno većim količinama. Sva cjepiva štite od težih simptoma i posljedica bolesti COVID-19. Građanima preporučujemo da kontaktiraju sa svojim liječnicima obiteljske medicine te se predbilježe za cijepljenje", rekao je načelnik Stožera Robert Vugrin.
 

12:04 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 105 osoba, od čega je evidentirano 10 pozitivnih slučajeva na COVID-19.

"Obavljenim testiranjima brzim testovima evidentirana su dva pozitivna slučaja. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticirali COVID-19 kod jedne osobe, dok je iz drugih županija prijavljena jedna pozitivna osoba s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji", kažu u Stožeru. U protekla 24 sata nema preminulih.

Od ponedjeljka, 15. veljače u školske klupe vraća se 2951 učenik od 1. do 3. razreda srednjih škola. U županiji napominju kako prijevoz ostaje besplatan za sve školarce.

11:25 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 542 obrađena testa danas su 72 novooboljele osobe.

"Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminula je žena u dobi od 88 godina koja je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju", javljaju iz stožera. 

11:20 U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata ukupno su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom, testirano PCR metodom i antigenskim testom. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba.

"Od ponedjeljka 15.veljače svi učenici osnovnih i srednjih škola na području Karlovačke županije nastavu će pohađati po modelu A, odnosno u školi. Učenici te nastavno i tehničko osoblje dužni su pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera", napominju u stožeru.

11:11 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su tri nove osobe pozitivne na koronavirus, a još je jedna preminula.

10:55 Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donio je odluku o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija prema kojoj se do kraja veljače produljuje online nastava (model C) za sve srednjoškolce, osim završnih razreda.

Učenici osnovnih škola i završnih razreda srednjih škola nastavljaju pohađati nastavu uživo prema modelu A. U svim školama koje imaju oštećenja nastala u potresu nastava će se održavati na daljinu dok se ne steknu uvjeti za siguran boravak učenika u školi.

10:44 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 25 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je 21 pozitivna na PCR testiranju, a četiri na brzom antigenom testu. Preminula je jedna osoba. U protekla 24 sata testirano je 140 osoba,

10:40 U posljednja 24 sata zabilježen je 371 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2471. Među njima je 1007 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 91 pacijent. Na respiratoru je jučer bilo 88 pacijenata.

Preminulo je 19 osoba. U posljednja 24 sata testirana je 4931 osoba.

U 11 sati počinje konferencija za novinare Nacionalnog stožera. Na njoj će se detaljno objašnjavati popuštanje mjera. 

Konferenciju pratite ovdje

10:16 U Zagrebačkoj županiji u petak su zabilježene 34 novozaražene osobe, a od koronavirusa je ozdravilo njih 25, izvijestili su iz te županije. Samoizolacija je propisana učenicima dvaju razrednih odjela.

 10:13 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 11 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Testirano je 66 osoba. 

10:00 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 17 osoba je oboljelo od COVID infekcije. Preminula je muška osoba starije životne dobi oboljela od COVID-19 infekcije, koja se liječila u kninskoj bolnici. U posljednja 24 sata uzeto je 90 uzoraka.

U toj županiji škole od ponedjeljka više nisu online.  

9:57 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Deset ih je utvrđeno brzim antigenskim testom. Obrađeno je 219 uzoraka.

9:28 U Primorsko-goranskoj županiji je 37 novooboljelih, dok je 38 osoba ozdravilo. Jučer je laboratorijski obrađeno 407 uzoraka. Tijekom jučerašnjeg dana nema preminulih od COVID-19.

9:14 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata obrađeno je 218 uzoraka, od kojih je 17 bilo pozitivno na koronavirus.

Preminula je jedna osoba u dobi od 73 godine.

9:12 U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan 17 je novooboljelih od koronavirusa.

9:09 Na području Zadarske županije 11 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 175 uzoraka.

U zadarskom stožeru javljaju kako im idućeg tjedna dolazi 600 doza Modernina i 900 doza AstraZenecina cjepiva. Distribucija će biti proporcionalna po ambulantama. U tjednu kasnije predviđena ukupna količina cjepiva AstraZenece je 1900 doza.

"Budući da je još uvijek riječ o manjim količinama cjepiva, ono će biti raspoređeno u 98 obiteljskih ambulanti na području Zadarske županije, a kad stignu veće količine, osim u ordinacijama obiteljske medicine, organizirat će se punkt za cijepljenje u Zadru, u prostoru ŠC-a Višnjik. Dom zdravlja Zadarske županije organizirat će rad triju mobilnih timova na cjepilištu Višnjik sukladno dinamici cijepljenja i distribuciji cjepiva", javljaju u stožeru.

8:59 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 230 uzoraka brisova na COVID-19. Potvrđeno je pet novozaraženih osoba.

8:50 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba s koronavirusom.

8:37 Iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije javljaju kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena četiri nova slučaja bolesti COVID-19. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 57 uzoraka

U koprivničkoj bolnici preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus (1939. godište) koja je imala i druge bolesti.

8:30 Iz Požeško-slavonskog stožera javljaju kako je na posljednjem testiranju obrađeno 67 uzoraka, od kojih su tri pozitivna

7:20 Premijer Andrej Plenković objavio je na sjednici Vlade da se od ponedjeljka popuštaju mjere. Kafići će moći prodavati kavu za van, otvaraju se teretane, fitness-centri... >> Opširnije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene