Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za prijestolje

Tko sve juriša na mjesto gradonačelnika Zagreba: "Stvarno čitam novine, ali zaista ne znam tko je on"

Još je nekoliko mjeseci ostalo do lokalnih izbora. Borba za prijestolje glavnog grada je započela.

Gužva za mjesto zagrebačkog gradonačelnika. Tri mjeseca do lokalnih izbora sve je više političkih igrača. Oni oporbeni složni su kako svojim kandidatom HDZ samo čini uslugu Milanu Bandiću.

Političku partiju koju je zaigrao Milan Bandić ne predaje tako lako. I reket koji drži u svojim rukama više od dva desetljeća ne misli još prepustiti protivnicima.

"Nikoga ne snubim, aduti su moj rad, solidarnost, zajedništvo, kontinuitet i sigurnost. Ljudi će sve ostalo reći'', komentirao je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik.

Ne mari za poteze koje servira HDZ. Ni kandidata kojeg je Bandićev partner na gradskoj i nacionalnoj razini bacio u vatru.

"Znate vi što znači na francuskom silence la bas - tišina. Šapnuo mi je dragi Bog da budem silence la bas", rekao je.

Ne šuti HDZ-ov Davor Filipović. Kaže, suprotstavit će mu se, kao i do sada, bez fige u džepu.

"Najvažnije je ući u utakmicu, zabiti tricu za pobjedu. To je ono što ću ja napraviti na ovim izborima i pobijediti", izjavio je Filipović.

Izborna kampanja sveučilišnom profesoru i vijećniku HDZ-a neće biti laka. U odnosu na Bandića gotovo je nepoznat.

"Direktor Agrokora, nije? Stvarno čitam novine, ali zaista, zaista ne bih znao", rekao je Franjo iz Zagreba.

"Novi kandidat za gradonačelnika. Vidio sam na televiziji, ali iskreno rečeno, ime i prezime ne mogu", komentira Josip iz Zagreba.

"Lijepo se smiješi, to je dobro", rekla je sestra Martina.

Više od osmijeha trebat će mu tri mjeseca do lokalnih izbora.

"Imam znanja, imam volje, bavio sam se privatnim biznisom, radim u akademskoj zajednici, poznajem gradske financije, bio sam i sportaš, spreman sam dati sve od sebe za pobjedu i boljitak grada", izjavio je Davor Filipović, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Damir Vanđelić HDZ-u je rekao - ne. Šef stranke i dalje brani odluku o Filipoviću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NE ŽELE OTKRITI KOLIČINE Europska unija odobrila sve zahtjeve za izvoz cjepiva protiv korone iako sama ne dobiva naručene doze, poznato i koje su zemlje to tražile

Pročitajte i ovo Krešimir Luetić, predsjendik hrvatske liječnike komore DUGE LISTE ČEKANJA Svjetski je dan bolesnika: ''Zdravstveni sustav je prenapregnut, opterećen, ali i dalje funkcionalan''

"On je prvi i jedini izbor HDZ-a. Brzo će postati i vidljiv i prepoznatljiv i onima koji ga nisu znali i pratili njegov rad u Skupštini. Očekujem pobjedu", rekao je Plenković.

Ovakav izbor na ruku je Bandiću - uvjeren je Mostov Zvonimir Troskot.

"To predstavljanje da su oni međusobno konkurencija nije ništa drugo nego krinka. Gospodin Filipović osvojit će oko 5 posto, a svi će glasovi otići Bandiću", kazao je Troskot, također kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Protiv Bandića za sada je šest kandidata. Na putu da mu pomrsi planove, Tomislav Tomašević ne obazire se na HDZ-ove poruke.

"Budući da premijer smatra da je HDZ jednako država, u tom smislu smo anarhisti", komentirao je Tomašević.

Pobjedu priželjkuje i SDP. Svog će, Zagrepčanima ne toliko poznatog igrača - uskoro predstaviti.

"Mislim da građani Zagreba kojima je dosta klijentelističkog vladanja Milana Bandića u Jošku Klisoviću imaju dobru alternativu. Čovjek od formata, čovjek za Zagreb", rekao je Siniša Hajdaš Dončić.

Bandićevi suparnici spremni su preuzeti vođenje gradom u kojem živi četvrtina Hrvatske, a financije su teške 13 milijardi kuna. I vući drugačije poteze.

"Vezane za obnovu, bolji život, komunalnu infrastrukturu, sve one segmente koji su potpuno zapostavljeni u ovom gradu", izjavila je Vesna Škare Ožbolt, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba.

Ukidanje prireza i privatizacija nekih gradskih tvrtki u fokusu su Davoru Nađiju.

Pročitajte i ovo Frizerski salon Ivančice Kudlek PRIBOJAVAJU SE KAMATA Stanovnici Banovine sada muku muče s otplatom kredita, ministar poručuje: ''Izdali smo preporuku o zastoju ovršnih postupaka''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TREBA POŠTIVATI REDOSLIJED Ministar Beroš oglasio se o cijepljenju preko reda: ''To zaslužuje najoštrije osude. Ministarstvo zdravstva zatražit će da se ispitaju svi takvi slučajevi''

"Svakako bismo napravili jednu detaljniju studiju što bi sve imalo mjesta na tržištu", objasnio je Davor Nađi, još jedan kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Teške su odluke i pred biračima i pred političarima, uvjerenima kako utakmica nije unaprijed izgubljena.

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti, saznajte ovdje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene