Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BORBA PROTIV ŠIRENJA ZARAZE

Italija predlaže obavezno testiranje na koronu za sve koji dolaze iz Hrvatske i još tri europske zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izvanrednom je sastanku predloženo da svaki putnik koji dolazi iz tih zemalja treba predočiti potvrdu o negativnom testu ne starijem od 72 sata ili napraviti test u roku od 48 sati od ulaska u Italiju.

Talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza predložio je danas regijama da se uvede obvezno testiranje na koronavirus za sve one koji u tu zemlju dolaze iz Hrvatske, Španjolske, Grčke i Malte. Odluka se očekuje kasno u srijedu ili u četvrtak, piše La Repubblica. Nadalje, zabranjuje se ulazak i tranzit onima koji dolaze iz Kolumbije.

Pročitajte i ovo Tabla testiranje na koronavirus Strelica prema - nikamo Žuti znak zbunio Zagrepčane, ali i nadležne: "Ne bi trebao biti tamo, maknut ćemo ga..." Testiranje Zemlje žarišta epidemije Počinju masovna testiranja: "Od petka će 70.000 stanovnika glavnog grada biti nasumično odabirano svaki treći dan za to istraživanje, jedinstveno u svijetu"

Speranza se danas poslijepodne sastao s ministrom za regionalne poslove Francescom Bocciom i na tom je sastanku predloženo da svaki putnik koji dolazi iz tih zemalja treba predočiti potvrdu o negativnom testu ne starijem od 72 sata ili napraviti test u roku od 48 sati od ulaska u zemlju.

Pravilnikom koji se predlaže predviđeno je da se već u zračnim lukama mogu obavljati brza antigenska testiranja.

Italija na taj način želi izbjeći uvođenje karantene za svoje građane koji su već otputovali na godišnji odmor, a u vrijeme njihova odlaska nisu bile na snazi nikakve mjere za povratnike. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene