Škola u vrijeme koronavirusa
Škola u vrijeme koronavirusa Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs donio je Odluku o imenovanju članova Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine 2020./2021.


Ministar Radovan Fuchs imenovao je članove Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, u školskim ustanovama te na visokim učilištima.

Vezani članci Vladimir Mićović - 1 Epidemiolog objasnio koliko često ćemo se morati cijepiti protiv koronavirusa: "Bit će vjerojatno sezonski način, slično gripi" Koronavirus, ilustracija Objavljeni novi podaci Stožera: U Splitsko-dalmatinskoj županiji ponovno velika brojka zaraženih

Oni će odlučiti hoće li djeca i mladi ići u vrtiće, škole i na fakultete. Rok za izvršenje poslova je 31. kolovoza. Članovi Radne skupine za svoj će posao primati naknadu.

Skupina ima 23 člana, a među njima su predstavnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, školskih sindikata, ravnatelja, udruga općina, gradova i županija, agencija za obrazovanje, CARNET-a i predstavnici Ministarstva.

Tko su ljudi koji će donijeti odluku koju s nestrpljenjem očekuju i djeca i roditelji i nastavnici, pogledajte ovdje.

Osim toga, formirana je i inicijativa roditelja koji traže mogućnost online nastave za učenike. Radna skupina u kojoj su i epidemiolozi sastat će se, kako doznaje Dnevnik Nove TV u utorak u Ministarstvu obrazovanja.

"Smatramo da je online škola zaista najmanja prilika za to kontaktno širenje virusa, a daje zadovoljavajuće rezultate obrazovanju djece'', kazala je Ana Basić iz inicijative ''Sigurnost prije svega''.

"Većina hrvatskih škola radi u dvije smjene i samim time nije u mogućnosti osigurati epidemiološke uvjete. Nemamo jedan odjel ili školu u kojoj može sadašnji broj učenika, koji je od 20 do 30, biti na distanci preporučenoj od dva metra'', kaže Suzana Hitrec iz Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja.