Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs donio je Odluku o imenovanju članova Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine 2020./2021.


Ministar Radovan Fuchs imenovao je članove Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, u školskim ustanovama te na visokim učilištima.

Vezani članci Ilustracija Stigle nove brojke: Pogledajte koliko je zaraženih u vašoj županiji Učionica, ilustracija Sve je više škola online, hoće li zbog korone to učiniti sve? Doznajemo koliko je učenika, a koliko nastavnika zaraženo

Oni će odlučiti hoće li djeca i mladi ići u vrtiće, škole i na fakultete. Rok za izvršenje poslova je 31. kolovoza. Članovi Radne skupine za svoj će posao primati naknadu.

Skupina ima 23 člana, a među njima su predstavnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, školskih sindikata, ravnatelja, udruga općina, gradova i županija, agencija za obrazovanje, CARNET-a i predstavnici Ministarstva.

Tko su ljudi koji će donijeti odluku koju s nestrpljenjem očekuju i djeca i roditelji i nastavnici, pogledajte ovdje.

Osim toga, formirana je i inicijativa roditelja koji traže mogućnost online nastave za učenike. Radna skupina u kojoj su i epidemiolozi sastat će se, kako doznaje Dnevnik Nove TV u utorak u Ministarstvu obrazovanja.

"Smatramo da je online škola zaista najmanja prilika za to kontaktno širenje virusa, a daje zadovoljavajuće rezultate obrazovanju djece'', kazala je Ana Basić iz inicijative ''Sigurnost prije svega''.

"Većina hrvatskih škola radi u dvije smjene i samim time nije u mogućnosti osigurati epidemiološke uvjete. Nemamo jedan odjel ili školu u kojoj može sadašnji broj učenika, koji je od 20 do 30, biti na distanci preporučenoj od dva metra'', kaže Suzana Hitrec iz Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju