Unatoč najavi strožih mjera uoči blagdana mnoštvo Talijana ovog je vikenda pohrlilo u božićni šoping.

Galerija


Italija razmišlja o strožim ograničenjima za božićne i novogodišnje blagdane zbog opasnosti povećanja broja zaraženih u siječnju, no to jučer nije spriječilo mnogobrojne Rimljane da pohrle u božićni šoping.

Vezani članci Anthony Fauci Glavni medicinski savjetnik Bijele kuće: ''Podcijenili smo smrtnost i još je podcijenjujemo'' Koncert, ilustracija Ajmo ruke gore: Sljedeći tjedan probni domjenak i velika svadba. O idućim danima ovisi hoćemo li uskoro na prave koncerte

Fotografije tako pokazuju velike gužve u ulici Via dei Condotti, a iako većina nosi maske, održavanje distance čista je utopija.

Nakon što su ublažena neka ograničenja u Italiji, gomile kupaca u nedjelju su pohrlile u mnoga gradska središta, a Italija je izvijestila o 484 smrtna slučaja povezana s koronavirusom.

U subotu je Italija po broju umrlih nadmašila Britaniju kao europsku zemlju s najvećim brojem smrtnih slučajeva. Prema posljednjim informacijama, u Italiji su u 24 sata preminule 484 osobe.

Gužve na ulicama Rima - 3
Gužve na ulicama Rima - 6 Foto: Afp

Vlada bi mogla odlučiti uvesti pravila zatvaranja tzv. crvene zone od 24. prosinca do najmanje 2. siječnja, produljujući noćni policijski sat, zabranjujući sva kretanja koja nisu nužna i zatvarajući trgovine, barove i restorane vikendom i praznicima, osim trgovina s osnovnim potrepštinama, izvijestili su talijanski mediji.

Odluka bi mogla biti donesena u ponedjeljak nakon sastanka premijera Giuseppea Contea, ministara i znanstvenog odbora koji savjetuje vladu od početka izvanredne situacije s koronavirusom.

Gužve na ulicama Rima - 3
Gužve na ulicama Rima - 1 Foto: Afp

"Gužve su neopravdane, iracionalne, neodgovorne", rekao je ministar za regionalna pitanja Francesco Boccia za talijanski dnevnik La Repubblica.