Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Iracionalno i neodgovorno"

Imaju najviše smrtnih slučajeva u Europi, ali od božićnog šopinga ne odustaju. Pogledajte fotografije ogromnih gužvi na ulicama Rima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč najavi strožih mjera uoči blagdana mnoštvo Talijana ovog je vikenda pohrlilo u božićni šoping.

Italija razmišlja o strožim ograničenjima za božićne i novogodišnje blagdane zbog opasnosti povećanja broja zaraženih u siječnju, no to jučer nije spriječilo mnogobrojne Rimljane da pohrle u božićni šoping.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

Fotografije tako pokazuju velike gužve u ulici Via dei Condotti, a iako većina nosi maske, održavanje distance čista je utopija.

Nakon što su ublažena neka ograničenja u Italiji, gomile kupaca u nedjelju su pohrlile u mnoga gradska središta, a Italija je izvijestila o 484 smrtna slučaja povezana s koronavirusom.

U subotu je Italija po broju umrlih nadmašila Britaniju kao europsku zemlju s najvećim brojem smrtnih slučajeva. Prema posljednjim informacijama, u Italiji su u 24 sata preminule 484 osobe.

Vlada bi mogla odlučiti uvesti pravila zatvaranja tzv. crvene zone od 24. prosinca do najmanje 2. siječnja, produljujući noćni policijski sat, zabranjujući sva kretanja koja nisu nužna i zatvarajući trgovine, barove i restorane vikendom i praznicima, osim trgovina s osnovnim potrepštinama, izvijestili su talijanski mediji.

Odluka bi mogla biti donesena u ponedjeljak nakon sastanka premijera Giuseppea Contea, ministara i znanstvenog odbora koji savjetuje vladu od početka izvanredne situacije s koronavirusom.

"Gužve su neopravdane, iracionalne, neodgovorne", rekao je ministar za regionalna pitanja Francesco Boccia za talijanski dnevnik La Repubblica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene