Korčula je proglašena najsigurnijim hrvatskim otokom za rajski odmor. Magazin Forbes smjestio ju je na popis 12 najsigurnijih otoka u Europi. Dobili smo i reakcije s otoka koji je u iščekivanju turista.

Galerija


Za turiste koji žele doći na Korčulu ugostitelji s otoka kažu nam - brinu za sigurnost gostiju. ''Mi smo spremni za sezonu. Pridržavat ćemo se svih mjera, to je jedini način da odredimo kvalitetno sezonu'', kazao je ugostitelj Damir Sardelić.

Za ulazak među 12 najsigurnijih europskih otoka presudno je bilo - kako se nose s pandemijom, koliko imaju COVID oboljelih, priznaju li potvrdu o cijepljenju.

''Moram istaknuti i da su akcije cijepljenja u posljednje vrijeme bile jako dobro prihvaćene u Korčuli i da smo sigurni da će se gosti osjećati sigurno'', rekla je direktorica Turističke zajednice Korčule Hana Turudić

Gosti će, kaže, lako doći do potrebnih testova, a ugostitelji i iznajmljivači su spremni. Moći će se i brže do Korčule, izvijestila je za Dnevnik Nove TV Josipa Krajinović.

Novčanice Agencija Fitch potvrdila kreditni rejting Hrvatske i stabilne izglede

Turisti u Splitu, ilustracija Hrvatska bi trebala biti među prvim zemljama koja će primiti turiste: "Ovo ljeto je ključno, jako bitno"

''Drago nam je da je Dubrovnik napokon dobio aviolinije koje nam znače za naše goste i koje žarko očekujemo'', istaknuo je Sardelić. Nadaju se boljim rezultatima u odnosu na prošlo ljeto. ''Već sada imamo tri katamaranske linije, osim trajektnih, a uskoro očekujemo i još dvije linije'', zadovoljna je Turudić. 

Više o Korčuli i turizmu, pogledajte u priloženom videu.


Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr