Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebne mjere

Groblje Mirogoj uvodi novi režim pogreba: Samo u krugu obitelji, nema glazbe i cvijeća, termini se ne objavljuju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S rastom broja oboljelih od koronavirusa, sve više obitelji traži da svoje umrle članove isprati u uskom krugu, a na tom je tragu i subotnja odluka o pogrebima i posljednjim ispraćajima koju je objavilo središnje zagrebačko groblje Mirogoj.

Zbog trenutne situacije molimo biti oprošteni od žalovanja, sprovod će biti u uskom krugu, molimo vas da se dugo ne zadržavate na groblju, molimo vas da umjesto kućnog žalovanja zapalite svijeću za dušu dragog nam pokojnika, neke su od poruka koje su ovih dana u obavijestima o smrti svojih najbližih objavile njihove obitelji.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

Zagrebački Mirogoj poručio je kako će se u idućih mjesec dana pogrebi, posljednji ispraćaji i polaganje urni održavati isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerske zajednice.

Neće se objavljivati podaci o mjestu i vremenu održavanja pogreba, ispraćaja i polaganja urne, a obustavlja se i organiziranje glazbenih i usluga dostave cvijeća i svijeća.

I splitsko groblje Lovrinac preporučilo je da sprovodima i ispraćajima pokojnika nazoče samo članovi njihove uže obitelji.

Ispraćaj za pogrebe na Lovrincu do daljnjeg će se održavati na platou ispred ispraćajne dvorane, do daljnjega neće biti ispraćaja pokojnika koji će se ukapati na ostalim grobljima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene