Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"nije bio hitni poziv"

Dvije smrti zbog kojih optužuju hitnu pomoć: "Zar zaista nisu mogli doći po čovjeka koji proživljava veliku bol?"

U dva slučaja članovi obitelji preminulih tvrde da su životi izgubljeni zbog nedolaska hitne pomoći. Riječ je o jednom smrtnom slučaju na otoku Murteru te jednom u Pločama.

U potresnom pismu Danijela Frigan, djevojka s Murtera, tvrdi da je hitna pomoć stigla na vrijeme, ona ne bi izgubila oca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi proboj zaraze Gotovo svi korisnici doma za starije u Pločama zaraženi koronavirusom, prvi slučaj i u dubrovačkom domu Slika nije dostupna Kaos na otoku Načelnik o zaraženoj trgovkinji s Murtera: "Pripremala je namirnice za sve nas, uključujući i obitelji koje su u samoizolaciji ili imaju oboljelih"

"Puno smo puta bili odsječeni od svijeta, no ovoga puta, nažalost, u kritičnom trenutku te je zbog toga izgubljen ljudski život. Je li zaista moguće da, zbog cijele koronavirus situacije, nije bilo moguće doći po čovjeka koji proživljava veliku bol? Zar zaista nije bilo moguće pokušati mu pomoći, čovjeku koji se očigledno bori za život? Zar nas je strah od virusa zvanog COVID-19 cijepio od ljudskosti", stoji, među ostalom, u pismu. 

Načelnik Općine Tisno, Ivan Klarin, potvrđuje da problem postoji. "Problemi su sa funkcioniranjem samog Zavoda kulminirali tako da nažalost imamo i jedan smrtni slučaj, i brojne druge problematične situacije", kaže Klarin.

U mjestu Rogotin kod Ploča je sinoć preminuo Vjeko Franičević. Hitnu pomoć pokušao je dozvati njegov susjed nakon što je Franičeviću pozlilo, koji je najprije nazvao policiju u Pločama, koja ga je uputila na 112 u Dubrovniku. Kako je Franičević imao problema s disanjem, službenik je njegovom susjedu dao broj covid centra u Pločama. Tamo su mu, navodno, odgovorili da neće doći jer nemaju opremu.

Luka Lulić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, rekao je za Dnevnik Nove TV da se nije radilo o hitnom pozivu. "Prema onome što je rečeno našem liječniku nije se radilo o hitnom pozivu. Bez obzira što poziv nije išao preko 194 ii 112, da je bilo rečeno da je čovjek u hitnom stanju, zasigurno bismo izašli", kaže Lulić. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene