Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gore od života pod granatama

Dirljiva objava otkrila sav jad života u domovima umirovljenika: ''Živjelo cjepivo! Bako, drž' se, još malooo!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko je umirovljenicima koji žive u domovima za starije i nemoćne pandemija otežala živote govori objava žene čija je baka već neko vrijeme smještena u jednom domu. Sve do ove godine tamo joj je bilo lijepo, a sada kaže da je ''nevini zatvorenik osuđen na samicu''.

Umirovljenicima koji žive u domovima za starije i nemoćne ograničeno je kretanje, a zabranjene su i posjete zbog čega već mjesecima ne mogu vidjeti, a kamoli zagrliti svoje najdraže niti se međusobno družiti u domovima.

Koliko je težak takav život opisuje objava jedne žene na društvenim mrežama čija baka živi u domu za umirovljenike. Sve do ove godine tamo joj je bilo jako lijepo. A onda je proglašena pandemija…

Najteža godina u njezinu životu

Objavu o životu umirovljenika s pandemijom prenosimo u cijelosti:

''Moja baka je rođena 1933. godine. Živi u domu za starije gdje joj je do ove godine bilo jako lijepo. Svakoga dana bi imali druženja i aktivnosti. Kada ne bi bilo aktivnosti, častile bi se kavom na aparatu za kavu, radile ručni rad u dnevnom boravku, gledale TV, molile Boga, ponekad i zapjevali. Nekada bi bacali šale i provokacije.

Iza nje je ogromno životno iskustvo. Nekoliko selidbi, nekoliko ratova, 67 godina braka i mnogo odvojenosti od muža koji je radio na terenu. Troje djece, sedmero unučadi, sedmero praunučadi i još dvoje na putu. Ovu godinu pamti kao najtežu u svom životu.

Nevini zatvorenik u samici

Smatra se nevinim zatvorenikom kojega su osudili na samicu. Najdalje gdje može otići je u toalet. Izlazak iz doma je dobila dva puta. Prvi put da sahrani svog supruga, nakon čega je odradila 14 dana u samoizolaciji, gdje joj nitko nije prišao osim kolica s hranom na vratima. Drugi put, kada je istekla ova samoizolacija, izašla je zbog ostavinske rasprave i rješavanja predmeta u banci i Mirovinskom. Nakon toga je uslijedila druga samoizolacija u trajanju od 14 dana i dnevna posjeta se opet svela na kolica s hranom na vratima.

Televizor im nisu spojili otkako je isključen DVB-t2 signal jer domar nema dopuštenje ulaziti u sobe, a korisnici Doma ne smiju iz soba van. Prorijedili su im i kupanje i njegu jer je broj njegovatelja zbog samoizolacija znatno smanjen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povijesni trenutak! Branka Aničić (81) prva u Hrvatskoj primila cjepivo: ''Ponosna sam!"

Pročitajte i ovo Cijepljenje u KB Dubrava Cijepila se i medicinska sestra Liječnica s prve crte borbe protiv korone: "Cijepila sam se jer želim svoj život nazad, zagrliti svoje roditelje…"

Možete li sebi predočiti koliko mojoj baki znači cjepivo? Koliko je ona isključena iz svega, ne svojom krivnjom? Koliko je sama i željna naše posjete, zagrljaja, poljupca i ljubavi nakon što je ostala sama, bez supruga i zatvorena između četiri bijela zida bez informacija iz vanjskog svijeta?!

Dok god se slobodno krećete unutar vlastitih županija i gradova, osvijestite si da su neke osobe doduše stare, ali zdrave i potpuno svjesne, da uz dug životni staž nikada ovako nešto nisu proživjeli, pa ni kada su padale granate. Živjelo cjepivo i svi znanstvenici! Bako, drž' se! Još malooooooo!'', napisala je unuka u objavi posvećenoj svojoj baki. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene