Igor Šegović, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec
Igor Šegović, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Foto: DNEVNIK.hr

Županijska bolnica Čakovec suočava se s izrazitim priljevom pacijenata oboljelih od COVID-a, kojih je trenutačno 112, među kojima je i rodilja s bebom, a problem je i u nedovoljnom broju medicinskih sestara, upozorio je u srijedu ravnatelj bolnice Igor Šegović.


Na osam COVID odjela čakovečke bolnice trenutačno se liječi 112 pacijenata pozitivnih na COVID, a samo tijekom protekle noći primljeno ih je 19.

Vezani članci Testiranje na koronavirus, ilustracija Broj zaraženih koronavirusom i dalje visok: Stožer objavio najnovije podatke, pogledajte stanje u svojoj županiji Testiranje na koronavirus, ilustracija Stožer objavio nove podatke o zaraženima: Provjerite stanje po županijama

Od ukupnog broja hospitaliziranih 78 ih nije cijepljeno, a u protekla 24 sata umrla je 57-godišnja osoba, koja je uz zarazu COVID-om imala brojne komorbiditete, a nije bila cijepljena.

Ravnatelj Šegović kazao je kako je bolnica u proteklih nekoliko dana nabavila dodatne respiratore i sad ih ima 30-ak, a raspolažu i s 20-ak high flow uređaja, no problem je nedovoljan broj zdravstvenih djelatnika, posebice medicinskih sestara.

"Devetero zdravstvenih djelatnika je van pogona zbog izolacija, a dosta ljudi je i na bolovanju. Imamo izrazit priljev pacijenata, možda se možemo proširiti kad je riječ o smještaju i imamo dovoljno doktora, ali nemamo sestara", poručio je i dodao kako će uskoro biti primorani Ministarstvu zdravstva uputiti zamolbu za pomoć.

Puno mlađih osoba

Šegović je naveo i kako je, za razliku od prošle godine, na bolničkim COVID odjelima u ovom četvrtom valu korone mnogo mlađih osoba, a na jednom od odjela je i rodilja koja je u utorak rodila carskim rezom. S njom je i njezina beba jer u bolnici nisu željeli odvojiti dijete od majke.

Trenutačno je u čakovečkoj bolnici osam COVID odjela, među kojima su izolacijski te novooformljeni odjel za suspektne pacijente, a deveti je odjel u pripremi.

"Svi su ti odjeli pokriveni sestrama, a jučer su im se na ispomoći pridružile profesorice Srednje medicinske škole koje su medicinske sestre. Pokrili smo se maksimalno koliko smo mogli, kako bi pacijenti na matičnim odjelima dobili maksimalnu odgovarajuću skrb", istaknula je glavna sestra Valerija Koren.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju