Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOST DNEVNIKA NOVE TV

Tko je vjerojatan slučaj i tko može do potvrde o preboljenju? "Ukoliko je imao simptome..."

Aktualno Galerija Krunoslav Capak Krunoslav Capak Foto: DNEVNIK.hr Krunoslav Capak - 4 Krunoslav Capak - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Krunoslav Capak i Sanja Vištica - 5 Galerija 1/3 >>
Do potvrde o preboljenju neki su htjeli preko svojih liječnika pravdajući se kao vjerojatan slučaj jer je njihov ukućanin bio pozitivan. Tko je vjerojatan slučaj i tko može do potvrde o preboljenju razjasnio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak objasnio je tko je vjerojatan slučaj i tko može do potvrde o preboljenju. Naime, do potvrde o preboljenju neki su htjeli preko svojih liječnika pravdajući se kao vjerojatan slučaj jer je njihov ukućanin bio pozitivan.

"Ukoliko je imao simptome i ti simptomi su zabilježeni kod njegova liječnika obiteljske medicine, ali samo nije provedena dijagnostika iz razloga što je bilo sasvim jasno da se radi o COVID slučaju jer je bio u kontaktu unutar svoje obitelji s pozitivnim slučajevima, u tom slučaju može dobiti potvrdu od svog liječnika opće prakse da se vrednuje ko vjerojatan slučaj", pojasnio je Capak reporterki Dnevnika Nove TV Valentini Baus. 

Ističe kako do potvrde ne može doći onaj tko je imao simptome, a nije se javio liječniku.

"Mora postojati zapis o tome da je netko imao simptome i da se javio svom liječniku, da je unutar njegove obitelji bilo slučajeva bolesti koji su dijagnosticirani", kaže. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene