Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojke iz susjednih zemalja

U BiH 333 novozaraženih koronavirusom, preminulo troje oboljelih. U Srbiji i Sloveniji manje novih slučajeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U BiH u subotu 333 novih slučajeva, a tri su osobe preminule. Slovenija je u posljednjih 24 sata zabilježila pad broja novih slučajeva, imaju ih 37.

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata testirano 1513 uzoraka na koronavirus od čega je 333 pozitivnih. Preminule su tri osobe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Situacija se smiruje'' Hrvatska i BiH rekorderi po broju oboljelih u regiji, neki dijelovi Srbije stekli uvjeti za ukidanje izvanredne situacije Slika nije dostupna BORBA S VIRUSOM Loše brojke iz susjedstva: U BiH 253 novozaražene osobe, Slovenija bilježi najveći broj dnevnih zaraza ovog mjeseca

U Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 928 uzoraka od kojih je 244 pozitivno na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama osim Posavskom, piše Klix.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su dva nova smrtna slučaja. Preminuo je muškarac iz Travnika i žena iz Sarajeva. Trenutno je aktivno 3273 slučaja pozitivnih na koronavirus.

U Republici srpskoj je testirano 585 uzoraka na koronavirus od čega je pozitivnih bilo 89. Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Foče. Ukupan broj hospitaliziranih u Republici Srpskoj je 234.

Pao broj novooboljelih u Srbiji

U Srbiji je u posljednjih 24 sata testirano 6996 osoba, a njih 75 bilo je pozitivno. Novih zaraženih je za 33 manje nego dan ranije. Jedna oboljela osoba je preminula, piše Blic.

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalazi 40 pacijenata.

Epidemiolog Predrag Kon je rekao da su podaci dobri i da ukazuju na poboljšanje situacije, ali upozorio da će virus ostati među ljudima još dugo.

"Ovo nije šala", upozorio je Kon i naglasio kako će dolazak brojke novih zaraženih na nulu i kraj prvog vala teško dostići.

U Sloveniji 37 novih zaraženih, broj pada

U Sloveniji je u zadnja 24 sata provedbom 1328 testova potvrđeno 37 novih zaraza koronavirusom, pet manje nego dan ranije, a nije bilo novog smrtnog slučaja, objavila je u subotu slovenska vlada na Twitteru.

Hospitalizirane su 23 osobe oboljele od COVID-19, što je dva više nego prethodni dan. Dvije su na intenzivnoj njezi, a u petak je jedan pacijent otpušten iz bolnice.

Broj zaraženih od početka epidemije s novim se slučajevima povećan je na 2834, aktivno je 433 slučajeva, a do sada je umrlo 133 oboljelih.

Najviše novih zaraza u zadnja 24 sata potvrđeno je u Ljubljani, njih devet, a jedan je jučerašnji slučaj uvezen je iz inozemstva, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Ovaj je tjedan bilježeno znatno više lokalnih prijenosa infekcije od onih kod ljudi koji su boravili u inozemstvu, izjavila je epidemiologinja Marta Grgič Vitek iz Nacionalnog instituta za javno zdravjje (NIJZ), prenijeli su slovenski mediji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene