Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Situacija se smiruje''

Hrvatska i BiH rekorderi po broju oboljelih u regiji, neki dijelovi Srbije stekli uvjeti za ukidanje izvanredne situacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srbiji je u posljednja 24 sata zabilježeno 158 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je krizni stožer vlade zaključio da se epidemološka situacija stabilizirala i smirila, prenosi Beta.

Darija Kisić Tepavčević, zamjenica ravnateljice Instituta za javno zdravlje srbije "Dr Milan Jovanović - Batut", navela ja ne konferenciji za novinare kriznog stožera vlade, da su se u mnogim gradovima Srbije stekli uvjeti za ukidanje ranije proglašene izvanredne situacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najnoviji podaci U Srbiji blagi pad novozaraženih, preminulo sedam osoba: U BiH potvrđena 262 nova slučaja i petero mrtvih Slika nije dostupna Nešto bolja situacija U Srbiji nakon 6 dana broj novih slučajeva pao ispod 400, u BiH na koronu pozitivno 229 osoba

"U Kruševcu i Šapcu u prethodna 24 sata nije potvrđen nijedan novi slučaj infekcije. U tom razdoblju je u Beogradu i Nišu prosjek pozitivnosti jedan posto, u Kragujevcu dva, a u Novom Sadu i Kraljevu tri posto dok su manja odstupanja zabilježena na području Odžaka", kazala je Kisić Tepavčević.

Kon: Situacija se smiruje

Epidemiolog Predrag Kon ocijenio je da "nema dileme" da se epidemiološka situacija u Beogradu "ubrzano i nedvosmisleno" smiruje, dodavši da u nekim beogradskim općinama ne postoje pojedinci za koje se sumnja da imaju koronavirus.

Prema podacima Ministarstva zdravstva i Instituta Batut, u prethodna 24 sata testirana je 10.571 osoba, a kod njih 158 potvrđen je koronavirus.

Od početka epidemije testirano je 831.677 osoba, a koronavirus potvrđen je kod 30.048 osoba.

U BiH ponovno rastu brojke

U posljednja 24 sata u Sjevernoj Makedoniji potvrđeno je 108 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavilo je ministarstvo zdravstva, dok su dvije osobe umrle.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo, na današnji dan ozdravilo je 112 pacijenata.

Od početka pandemije, koronavirus potvrđen je kod kod 13.706 osoba, dok je 551 osoba umrla, prenosi MIA. U zemlji je trenutno aktivno 2.900 slučajeva.

Na Kosovu su pak u posljednja 24 sata potvrđena 162 nova slučaja zaraze koronavirusom, dok je devet osoba umrlo. Ukupan broj pozitivnih slučajeva do sada je 11.848.

Trenutno na Kosovu ima 3739 aktivnih slučajeva, od kojih najviše otpada na prijestolnicu Prištinu, u kojoj je u posljednja 24 sata potvrđeno 48 novih slučajeva.

U Bosni i Hercegovini u srijedu je ponovo zabilježen značajan dnevni rast broja zaraženih koronavirusom kojih je bilo čak 340 dok je 12 osoba preminulo u posljednja 24 sata, podaci su entitetskih zavoda za javno zdravstvo.

Nakon BiH u regiji najveći broj oboljelih danas bilježi Hrvatska u kojoj je potvrđeno 219 novih slučajeva zaraze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene