Obavijesti Video Pretražite Navigacija
građanska dužnost

Nadbiskup Puljić preporučio vjernicima koga da biraju na europskim izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na početku 58. redovnog plenarnog zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije, predsjednik HBK-a zadarski nadbiskup Želimir Puljić osvrnuo se i na skorašnje europske izbore.

Nadbiskup Puljić podsjetio je da se od 23. do 26. svibnja održavaju deveti europski izbori te da je Hrvatska 2013. godine, nakon višegodišnje provjere i čekanja, primljena u EU.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Biskupi na plenarnom zasjedanju o svećenićkoj izobrazbi i karitativnoj djelatnosti Slika nije dostupna 52. plenarno zasjedanje Počelo trodnevno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije: Važnost brige za obitelj

Sada je kod nas drugi put kampanja za izbor zastupnika za Europski parlament.

''Imajući u vidu demokratsko pravo svih građana da biraju i budu birani, potiču se vjernici neka ispune građansku dužnost i biraju svoje kandidate.

Pri izboru dobro je slijediti onaj mudri savjet iz Biblije pa birati ljude sposobne, bogobojazne i pouzdane'', rekao je Puljić.

''Nadati se da će i građani RH to učiniti s moralnom i društvenom sviješću i odgovornošću. Naime, biranjem i glasanjem oni sudjeluju u odlukama koje se tiču zajedničke budućnosti te učinkovito doprinose demokratskom razvoju naše domovine i Europske unije", zaključio je Puljić.

Aktualno "Teško nam je, bilo bi lakše da pomogne vojska. Nasip će izdržati, a vodostaj mora pasti. Mora, za našu dušu!" Mrežnički Varoš (Foto: Dnevnik.hr) Mrežnički Varoš (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Mrežnički Varoš (Foto: Dnevnik.hr) Mrežnički Varoš (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Mrežnički Varoš (Foto: Dnevnik.hr) Mrežnički Varoš (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Obrana ugroženih područja od poplava (Foto: Dnevnik Nove TV) Hrvatska "Teško nam je, bilo bi lakše da pomogne vojska. Nasip će izdržati, a vodostaj mora pasti. Mora, za našu dušu!" 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene