Na početku 58. redovnog plenarnog zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije, predsjednik HBK-a zadarski nadbiskup Želimir Puljić osvrnuo se i na skorašnje europske izbore.

Galerija +0 Želimir Puljić (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL)

Nadbiskup Puljić podsjetio je da se od 23. do 26. svibnja održavaju deveti europski izbori te da je Hrvatska 2013. godine, nakon višegodišnje provjere i čekanja, primljena u EU.

Vezani članci Arhiva, premijer Andrej Plenković i Želimir Puljić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Plenković uputio božićne čestitke Bozaniću i Puljiću: "Ustrajat ćemo u naporima da probudimo samopoštovanje naroda" Slika nije dostupna Biskupi na plenarnom zasjedanju o svećenićkoj izobrazbi i karitativnoj djelatnosti

Sada je kod nas drugi put kampanja za izbor zastupnika za Europski parlament.

''Imajući u vidu demokratsko pravo svih građana da biraju i budu birani, potiču se vjernici neka ispune građansku dužnost i biraju svoje kandidate.

Pri izboru dobro je slijediti onaj mudri savjet iz Biblije pa birati ljude sposobne, bogobojazne i pouzdane'', rekao je Puljić.

''Nadati se da će i građani RH to učiniti s moralnom i društvenom sviješću i odgovornošću. Naime, biranjem i glasanjem oni sudjeluju u odlukama koje se tiču zajedničke budućnosti te učinkovito doprinose demokratskom razvoju naše domovine i Europske unije", zaključio je Puljić.

"Teško nam je, bilo bi lakše da pomogne vojska. Nasip će izdržati, a vodostaj mora pasti. Mora, za našu dušu!" Poplava u Kostajnici (Foto: Pixsell,Nikola Cutuk) - 5 Poplava kod Sunje (Foto: Pixsell,Nikola Cutuk) Poplava kod Sunje (Foto: Pixsell,Nikola Cutuk) +22 Poplava kod Sunje (Foto: Pixsell,Nikola Cutuk)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju