Mislav Kolakušić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)
Mislav Kolakušić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Sudac Mislav Kolakušić, nositelj kandidacijske liste grupe birača na izborima za Europski parlament, uputio je u utorak poruku građanima o važnosti njihova sudjelovanja na predstojećim izborima jer je to, istaknuo je, jedini način da pokažu da žele promjene u Hrvatskoj.


"Ako želimo promjene, jedini je način da do njih dođemo da iziđemo na izbore i spriječimo da se glasovi 10 posto birača pretvore u 50 posto mandata. Neizlaskom na izbore dopuštamo da interesna manjina upravlja Hrvatskom i uništava našu sadašnjost i budućnost", naglasio je Kolakušić.

Vezani članci Prof. dr. sc. Tihomir Cipek (Foto: Dnevnik.hr) Evo kakvu izlaznost predviđa politički analitičar nakon najduže izborne kampanje Urednica Anita Martinović (Dnevnik.hr) EU izbori: Informativni tim Nove TV pripremio bogat specijalni program, analize, gostovanja i javljanja najjačeg novinarskog tima s terena

Ističe kako su izbori najvažniji test na kojima građani pokazuju žele li promjene i tko bi te promjene trebao predvoditi.

HDZ putujući cirkus strančica koristi za ubijanje promjena

Kolakušić također smatra da oni koji ne dobiju mandat na ovim izborima moraju zauvijek otići iz politike "ako imaju imalo morala i odgovornosti". "Oni koji nemaju povjerenje građana, svojim kandidaturama služe isključivo HDZ-u, koji putujući cirkus političkih strančica koristi za ubijanje bilo kakve mogućnosti promjena", rekao je.

Ne dobije li od građana povjerenje potrebno za, kako kaže, provedbu najvažnijih reformi u modernoj Hrvatskoj, Kolakušić tvrdi da se neće kandidirati na druge političke funkcije, "jer kakve bih promjene mogao provesti u Hrvatskoj ako ne uživam podršku ni 80.000 građana".

"Izbori 26. svibnja test su naše želje za promjenama i referendum na kojemu možemo započeti transformaciju Hrvatske“, zaključio je u poruci građanima. (Hina)