U metropoli su osvanuli plakati koje je postavio Grad Zagreb. Na top pozicijama s 81 plakatom, Grad hvali samog sebe, a gradska oporba i protukandidati na europskim izborima optužuju gradonačelnika Bandića za skrivenu kampanju. Zaradio je i prijavu DIP-u.

Galerija


Pitanja i sumnje da gradskim novcem gradonačelnik Milan Bandić plaća kampanju, ima Anka Mrak Taritaš. Zbog toga je Bandića prijavila državnom izbornom povjerenstvu.

Vezani članci Snimke posljedica potresa iz zraka Potres u Zagrebu razotkrio i stravičan nemar u gradnji: "Tih 5 posto, to je definitivno premalo" Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba Bandić kaže da želi pomoći građanima u sanaciji šteta od potresa, ali ima uvjete: "Zagreb nije Gunja!"

''Očekujemo njihov stav pa da vidimo jednom zauvijek. Pa neka i drugi gradovi koriste tu metodu ako je dopušteno, ali zaista nije etički. Vi se možete oglašavati, govoriti o uspjesima, ali da to radite svaki put u vrijeme kampanje jer to možete, pa sad je stvarno dosta'', kaže Mrak Taritaš, kandidatkinja za izbore za Europski parlament (Glas).

Je li riječ o prikrivenoj kampanji, treba reći Državno izborno povjerenstvo. No, za takve je zaključke, kažu, prerano. ''...budući da je Državno izborno povjerenstvo u postupku prikupljanja relevantnih činjenica, a utvrđenje eventualnih povreda Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma bit će sadržano u izvješću o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe...'', stoji u odgovoru iz DIP-a.

Grad je za tiskanje 81 plakata i oglasni prostor potrošio oko 62 i pol tisuće kuna bez PDV-a, a cilj plakata je, odgovorili su iz Grada, informirati građane o projektima koji se provode. I to baš u vrijeme kampanje, dodaje gradska oporba. ''Jer su poruke vezane za osobe koje se nalaze na listi i gradonačelnik opet, kao i mnogo puta do sada, koristi gradski proračun kao vlastiti bankomat'', ističe Renato Petek, SDP-ov zastupnik u skupštini Grada Zagreba.

Možda samo gradonačelnik samo informira građane njihovim novcem. Zadnju će riječ ipak imati Državno izborno povjerenstvo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr