Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''E, pa sad je dosta!''

Bandića prijavili DIP-u: Usred kampanje za izbore, Grad Zagreb postavlja plakate na kojima hvali sam sebe

Plakati u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Plakati u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Plakati u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Plakati u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Plakati u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Plakati u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Plakati u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Plakati u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
U metropoli su osvanuli plakati koje je postavio Grad Zagreb. Na top pozicijama s 81 plakatom, Grad hvali samog sebe, a gradska oporba i protukandidati na europskim izborima optužuju gradonačelnika Bandića za skrivenu kampanju. Zaradio je i prijavu DIP-u.

Pitanja i sumnje da gradskim novcem gradonačelnik Milan Bandić plaća kampanju, ima Anka Mrak Taritaš. Zbog toga je Bandića prijavila državnom izbornom povjerenstvu.

Pročitajte i ovo Ilustracija gradsko izborno povjerenstvo Kako zaraditi na dan izbora: Objavljen poziv za Zagreb, ima jedan uvjet Prisegnuli novi članovi DIP-a - 14 DIP podsjetio Izbori su sve bliže: Pogledajte tko će kada predavati liste

''Očekujemo njihov stav pa da vidimo jednom zauvijek. Pa neka i drugi gradovi koriste tu metodu ako je dopušteno, ali zaista nije etički. Vi se možete oglašavati, govoriti o uspjesima, ali da to radite svaki put u vrijeme kampanje jer to možete, pa sad je stvarno dosta'', kaže Mrak Taritaš, kandidatkinja za izbore za Europski parlament (Glas).

Je li riječ o prikrivenoj kampanji, treba reći Državno izborno povjerenstvo. No, za takve je zaključke, kažu, prerano. ''...budući da je Državno izborno povjerenstvo u postupku prikupljanja relevantnih činjenica, a utvrđenje eventualnih povreda Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma bit će sadržano u izvješću o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe...'', stoji u odgovoru iz DIP-a.

Grad je za tiskanje 81 plakata i oglasni prostor potrošio oko 62 i pol tisuće kuna bez PDV-a, a cilj plakata je, odgovorili su iz Grada, informirati građane o projektima koji se provode. I to baš u vrijeme kampanje, dodaje gradska oporba. ''Jer su poruke vezane za osobe koje se nalaze na listi i gradonačelnik opet, kao i mnogo puta do sada, koristi gradski proračun kao vlastiti bankomat'', ističe Renato Petek, SDP-ov zastupnik u skupštini Grada Zagreba.

Možda samo gradonačelnik samo informira građane njihovim novcem. Zadnju će riječ ipak imati Državno izborno povjerenstvo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene