O izborima za Europski parlament oglasila se i Komisija Hrvatske biskupske konferencije, Iustitia et pax.

Galerija +0 Svećenik, ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Poručili su da su izazovi s kojima se Europa danas suočava poput migracija, promjena poreznih politika, klimatskih promjena - preveliki da bi ih rješavala svaka država samostalno.

Vezani članci Prisegnuli novi članovi DIP-a - 14 Hrvatsku čekaju trostruki izbori i pred ovim ljudima je rijedak izazov: ''Imate odgovornost i dužnost'' Justin Trudeau Komunistička partija radila je na tome da na izborima pobjede liberali? Trudeau naredio istragu o miješanju Kine u izbore, oporba nije zadovoljna

Najugroženiji su, smatraju, rad i neobnovljiva dobra, a zagovaraju povratak univerzalnih vrijednosti.

"Nemamo pravo odustati, nemamo pravo apstinirati, nemamo pravo kritizirati ako se sami ne aktiviramo! Zašto? Zato što je Europski parlament postao stvarni zakonotvorac Europske unije. On donosi opća pravila", poručuje Neven Šimac, član Komisije HBK-a Iustitia et pax.

"Možda se u ovoj javnoj kampanji koja se vodila u Hrvatskoj naglasak stavlja čini mi se potpuno bespredmetno na EU fondove, na izvlačenje fondova. Čini mi se da je to bila jedna prizemna politička kampanja, stoga što su pred EU i EP nevjerojatni izazovi", rekao je Nenad Hlača, još jedan član Komisije HBK-a Iustitia et pax.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju