Obavijesti Pretražite Navigacija
Europski izbori

Ruža Tomašić: ''Sa mnom birači znaju da ne biraju mačka u vreći, već nekog odgovornog tko radi svoj posao''

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Nositeljica liste Hrvatskih suverenista Ruža Tomašić (Foto: Dnevnik.hr) Nositeljica liste Hrvatskih suverenista Ruža Tomašić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Bernardica Juretić, Suverenisti (Foto: Dnevnik.hr) Galerija
Po jedan mandat, prema izlaznim anketama, dobili su Neovisni za Hrvatsku, NL M. Kolakušić, Živi zid i Amsterdamska koalicija.

Bernardica Juretić iz Hrvatskih suverenista, koji bi prema prema prvim izlaznim anketama imali jedno mjesto u Europskom parlamentu, rekla je da su za njih glasali ljudi koji su prepoznali da ta politička opcija zastupa hrvatske vrijednosti.

Pročitajte i ovo Mladi o glasanju za predstavnike u EU parlamentu Ovaj put glasam Mladi imaju poruku za one koji ne izlaze na izbore: "To je naša budućnost" Europski parlament (Foto: Getty Images) osobito na visokim dužnostima Žena u Europskom parlamentu sve više, ali i dalje su manjina

Ruža Tomašić, koja je bila prva na listi Hrvatskih suverenista, kazala je: ''Bila bih iznenađena da smo dobili manje. Sa mnom birači znaju da ne biraju mačka u vreći, već nekog odgovornog tko radi svoj posao. Očekujem još veći broj, borimo se za drugoga.''

Prvi potez u Europskom parlamentu bit će joj, kaže, da odradi trijalog što se tiče ribara, a bavit će se i poljoprivrednim temama.

Zlatko Hasanbegović iz Neovisnih za Hrvatsku komentirao je prve izlazne ankete prema kojima dobivaju jedan mandat: "Naš je cilj bio osvojiti jedan mandat. Važno nam je bilo testirati našu biračku vrijednost ne skrivajući se iza rogova u vreći. To su nabolji pokazatelji onoga što nas čeka, a to su parlamentarni izbori", kazao je Hasanbegović.

Bruna Esih
iz Neovisni za Hrvatsku kaže da je rezultati izlaznih anketa nisu iznenadili.

''Nije nas ništa iznenadilo kao što nas neće iznenaditi ni ako dođe do manjih ili bitnih promjena. Nikad nismo bili fascinirani anketama. Nama je najvažnije da su naši simpatizeri uz nas i da njih ne razočaramo. Bilo nam je najbitnije etablirati se, a to smo i učinili. Ovo je dobra odskočna daska za dalje'', rekla je Esih.

Kasnije, nakon što su nove izlazne ankete pokazale da Suverenisti možda ipak neće dobiti ni jedno mjesto Hasanbegović kaže da treba pričekati konačne rezultate. ''Ovo će biti duga noć, pričekajmo konačne rezultate. Ove izbore smo shvatili kao nacionalnu prigodu da testiramo našu vrijednost'', rekao je Zlatko Hasanbegović nakon novih izlaznih anketa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene