Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIVŠI REPREZENTATIVAC

Zvonimir Troskot kandidat Mosta za gradonačelnika Zagreba: "Grad je kao šuplji švicarski sir, ne znamo na što odlazi novac"

Zvonimir Troskot, kandidat Mosta za gradonačelnika Zagreba
Zvonimir Troskot, kandidat Mosta za gradonačelnika Zagreba DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zvonimir Troskot, kandidat Mosta za gradonačelnika Zagreba Zvonimir Troskot, kandidat Mosta za gradonačelnika Zagreba Foto: DNEVNIK.hr +0 Zvonimir Troskot, kandidat Mosta za gradonačelnika Zagreba, i Barbara Štrbac Galerija 1/2 >>
Zvonimir Troskot Mostov je kandidat za gradonačelnika Zagreba.

"Predsjedništvo Mosta, zajedno za organizacijskim odborom dalo mi je povjerenje. Prije političke karijere, deset godina bavio sam se financijskim nadzorom i inspekcijama korporacija u RH. Prvi kriterij za odabir kandidata je bila financijska pismenost i poznavanje ekonomije što je prvi problem za Grad Zagreb", napomenuo je Troskot i dodao kako je nadgledao i nadzirao velike sustave, te je vodio referendumsku inicijativu.

Pročitajte i ovo PPD tuži most; ilustracija - 2 Otkazano ročište Mostovci PPD nazvali ruskim igračima pa dobili tužbu: ''Zanimljivo je ovo'' Božo Petrov i Sabina Tandara Knezović Petrov u Dnevniku Nove TV Novi stari šef Mosta o cjepivu, Domovinskom pokretu i lokalnim izborima: "Neće neki Mao Ce Tung donositi odluku o tome kako će se netko ponašati u lokalnoj sredini"

"Imao sam se prilike boriti protiv lokalnih šerifa, kao što je naš gradonačelnik i tu smo vidjeli da je prijeko potrebno da idući gradonačelnik ne bude lokalni šerif, faraon i despot već da imamo jedan timski rad i duh", napominje.

Troskot je inače bivši nogometni reprezentativac i aktivist, a na pitanje što zamjera Bandiću odgovara: "Građani ni ne znaju koliko smo mi dužni.  2023. godine sjest će jedna obveznica iz 2007. godine u iznosu od 2 milijarde kuna. Taj kredit je bio podignut za vodoopskrbnu i vodootpadnu mrežu. Nemamo ni jedno ni drugo, a nema ni 2 milijarde kuna. Sve će se to preliti na proračun, što znači da će svaka osoba u Zagrebu morati isplatiti 4000 kuna", ističe. 

Kaže i da je najveći problem troškovna strana proračuna. "Previše se troši. Ne znamo na šta novac odlazi", upozorava. 

"Zagreb je šuplji švicarski sir", rekao je i napomenuo da odgajateljicama nije isplaćena plaća. Kaže i kako je potrebna dubinska analiza Grada da bi se znalo koji potezi će se vući. Kaže da još nisu razgovarali s Domovinskim pokretom o podršci, a da je HDZ zapravo partner Milanu Bandiću. 

"HDZ u Gradu Zagrebu financira kampanju Milana Bandića", zaključno je rekao Troskot. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene