Zvonimir Troskot Mostov je kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Galerija


"Predsjedništvo Mosta, zajedno za organizacijskim odborom dalo mi je povjerenje. Prije političke karijere, deset godina bavio sam se financijskim nadzorom i inspekcijama korporacija u RH. Prvi kriterij za odabir kandidata je bila financijska pismenost i poznavanje ekonomije što je prvi problem za Grad Zagreb", napomenuo je Troskot i dodao kako je nadgledao i nadzirao velike sustave, te je vodio referendumsku inicijativu.

Vezani članci Zlatko Canjuga - 5 Njihove političke polemike bile su legendarne, a evo što Zlatko Canjuga danas kaže o Milanu Bandiću Milan Bandić ''K'o žabac sam se naduo...'' Bandićeve izjave rijetko su ostavljale ljude ravnodušnima: Prisjetite se njegovog jedinstvenog retoričkog stila

"Imao sam se prilike boriti protiv lokalnih šerifa, kao što je naš gradonačelnik i tu smo vidjeli da je prijeko potrebno da idući gradonačelnik ne bude lokalni šerif, faraon i despot već da imamo jedan timski rad i duh", napominje.

Troskot je inače bivši nogometni reprezentativac i aktivist, a na pitanje što zamjera Bandiću odgovara: "Građani ni ne znaju koliko smo mi dužni.  2023. godine sjest će jedna obveznica iz 2007. godine u iznosu od 2 milijarde kuna. Taj kredit je bio podignut za vodoopskrbnu i vodootpadnu mrežu. Nemamo ni jedno ni drugo, a nema ni 2 milijarde kuna. Sve će se to preliti na proračun, što znači da će svaka osoba u Zagrebu morati isplatiti 4000 kuna", ističe. 

Kaže i da je najveći problem troškovna strana proračuna. "Previše se troši. Ne znamo na šta novac odlazi", upozorava. 

"Zagreb je šuplji švicarski sir", rekao je i napomenuo da odgajateljicama nije isplaćena plaća. Kaže i kako je potrebna dubinska analiza Grada da bi se znalo koji potezi će se vući. Kaže da još nisu razgovarali s Domovinskim pokretom o podršci, a da je HDZ zapravo partner Milanu Bandiću. 

"HDZ u Gradu Zagrebu financira kampanju Milana Bandića", zaključno je rekao Troskot. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr