Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živote izgubila trojica radnika

Proširuje se istraga tragične nesreće u Hidroelektrani Dubrovnik, obitelji poginulih i dalje čekaju odgovore

Hidroelektrana Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Hidroelektrana Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Hidroelektrana Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hidroelektrana Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Privođenje policije Privođenje policije Foto: DNEVNIK.hr Tunel u hidroelektrani Tunel u hidroelektrani Foto: DNEVNIK.hr Cvijeće i spomen ploča Cvijeće i spomen ploča Foto: DNEVNIK.hr +0 Dva policijska automobila Galerija 1/5 >>
Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku donijelo je odluku o proširenju istrage o nesreći u Hidroelektrani Dubrovnik u kojoj su živote izgubila trojica radnika. Istraga je proširena zbog osnovane sumnje da su odgovorne pravne osobe povrijedile obveze pravne osobe u gradnji i zaštiti od požara.

Proširuje se istraga oko tragične nesreće u Hidroelektrani Dubrovnik u kojoj su prije nešto više od godinu dana živote izgubila trojica radnika. Odluku o proširenju istrage donijelo je Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku zbog osnovane sumnje da su odgovorne pravne osobe, već zahvaćene istragom od prosinca 2016. do prosinca 2017. godine, povrijedile obveze pravne osobe u oblasti gradnje i zaštite od požara pri obnovi pogona hidrelektrane.

Pročitajte i ovo Obljetnica tragedije u Dubrovniku - 7 Vice Oršulić Obljetnica tragedije u Hidroelektrani Dubrovnik: Prvi puta stigao i predsjednik uprave HEP-a, razgovor pogledajte u Dnevniku Nove TV Ivo Lise, svjedok - 2 Umrli u mukama Nastavak suđenja za tragediju u hidroelektrani: "Vjerovao sam da su pametni i da će zatvoriti tu rupu''

Osim poginulih radnika Ivice Zvrke, Mate Maškarića i Davora Pozniaka, u požaru je ozlijeđeno još sedam osoba, a Društvu HEP pričinjena je izravna i neizravna materijalna šteta velikih razmjera. Trojica poginulih su živote izgubili u postrojenju ispod zemle, a požar koji je buknuo najprije su pokušali ugasiti, a kad zbog gustog dima nisu uspjeli, bježeći su skočili u odvodne tunele.

U četverodnevnoj potrazi za nestalima u nesreći, na kopnu, moru, u podmorju i u zraku sudjelovalo je više od 100 djelatnika policije, HGSS-a, svih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava s juga Hrvatske, djelatnika HE Plat, mještana, ronioca i Obalne straže Omiš.

Istraga još uvijek nije gotova, a obitelji poginulih i dalje su bez odgovora na pitanje o tome tko je odgovoran za tragediju.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene